• 0

Napisao je: "Kume, vodi je", a onda sam ga našao mrtvog: Novi detalji ubistva Ivankovića

Prijatelj ubijenog Ivankovića tvrdi da je fatalna Sunita uletela krvava u njegovu sobu

  • 0
Sunita Hindić Bošnjaković, Nino Ivanković

Foto: Facebook, Printskrin: Youtube/Hema televizija

U Kantonalnom sudu Mostar danas je nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Danas su svedočili veštak hemijske struke Ivica Perović, zaposleni u Federalnoj upravi policije (FUP) Vahidin Đaltur, sudski veštak informaciono-komunikacijske oblasti, dr Davorin Kozomara, veštak medicinske struke Adnan Šljivić, koji je u noći pre ubistva bio u društvu s pokojnim Ivankovićem i Hindić.

Perović je govorio o nalazu kojeg je sačinio nakon veštačenja prisutnosti barutnih čestica na odeći optužene Hindić, koja je dostavljena iz Policijske uprave Bugojno, kao i Šljivića.

Naveo je da su na njenoj odeći pronađene tri barutne čestice, dok je na Šljivićevoj pronađena jedna čestica.

Neće da otkrije šifru telefona

Đaltur je u svom svedočenju kazao da telefon Iphone7+ koji pripada Suniti Hindić nije bio podoban za analizu, zbog delovanja tečnosti i to, kako je naveo, najverovatnije,  vode.

Iako je, uprkos oksidaciji uspeo da ga uključi, njen telefon je, kako je naveo, bio zaštićen šifrom od četiri broja.

Sunita Hindić Bošnjaković

Bile joj polomljene obe noge Foto: Klix.ba

Rekao je da Hindić nije bila voljna da da šifru dok je druga solucija za „otključavanje“ koja se odnosila na slanje u Minhen, zahtevala određeno vreme i finansijske izdatke.

Dr Kozomara je svedočio o povredama Hindić rekavši da mu je bila dostupna medicinska dokumentacija bolnice iz Travnika i Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“.

Rekao je da se radilo o prelomima i to na stopalima te da su te povrede nastale doskokom sa dva do tri metra visine.

Šljivić je kazao da je s pokojnim Ivankovićem bio jako blizak dok je za njegovu vezu s Hindić, koju je poznavao, naveo da je bila „kratka, od 15-tak dana“.

Potvrdio je da su u noći koja je prethodila ubistvu zajedno bili u društvu i pili, uglavnom viski, kao i da su konzumirali kokain. Naveo je da je „od strane optužene bilo ljubomornih scena oko nekih poruka koje je Nino pisao drugim devojkama“.

Kazao je i da su se razišli oko pet, šest sati ujutro i da je ostao da prespava u motelu kao i da je posle Hindić ulazila u njegovu sobu, koja je bila otključana, a koju je napustila nakon što joj je više puta rekao da to učini.

Potvrdio je i da je od Ivankovića, dok je ona bila u sobi dobio poruku: „Kume, vodi je...“ Nakon toga je, kako je rekao, čuo „lupanje, lomljavu“ te je naveo da mu je Hindić potom „uletela u sobu“, kazavši: „Ranila sam ga“, kao i da je video krv na njenim rukama, nakon čega je otišao u Ivankovićevu sobu i gde je video da on ne daje znakove života...

Delu njegovog iskaza je prigovorila Nada Dalipagić, advokat Hindićeve. Takođe, pitanja mu je postavljala i Hindić. Suđenje se nastavlja sutra.

Video: Demonstranti zapalili kontejnere na Bulevaru

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima