• 0

Po šumama jure begunce KPZ Sarajevo: Umesto zatvorenika uhvatili berače gljiva

Policajci su, umesto begunaca, locirali ljude koji beru pečurke

  • 0
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo

Foto: Marko Jovanović

Policija još traga za Denisom Džuvom i Marokancem Jusefom Abušeom, odbeglim zatvorenicima iz KPZ-a Sarajevo - Odjeljenje Ustikolina, koji su u petak preskočili ogradu i pobegli iz zatvora poluotvorenog tipa, piše Avaz.

Uz pripadnike Jedinice za podršku MUP-a BPK Goražde, koji su koristili i dron, u potrazi učestvuju i njihove kolege iz drugih policijskih agencija. Pretraga terena je, nakon Fočanske Jabuke, postepeno proširena na širi prostor Grepka.

S obzirom na to da se radi o području u njihovoj zoni odgovornosti, u poslednja 24 sata intenzivniju pretragu terena vršili su pripadnici PS Trnovo. Iako se prvobitno sumnjalo da su begunci imali pomagača, koji ih je čekao u automobilu, policijski izvori su rekli da potvrdu ovakvih informacija nisu uspeli da dobiju, te da postoji mogućnost da se Džuvo i Abuše i dalje, već danima, kriju u šumskom području između Ustikoline i Trnova.

Građani su informisani o njihovom bekstvu i sumnjive osobe prijavljuju policiji, ali u jednom od takvih slučajeva policija je, umesto odbeglih zatvorenika, locirala dvojicu muškaraca koji su brali gljive.

S obzirom na to da prilikom bekstva nisu koristili silu, pretnju, niti postoje indicije da su počinili novo krivično delo, tužilaštvo za sada nema osnova da se uključi u slučaj. Beguncima nakon lociranja i hapšenja prete disciplinske sankcije.

Pojačane mere preduzeli su i u PU Foča u RS, čije su patrole proteklih dana obilazile prostor prema opšini Foča u FBiH.

Video: Pritvor u Vršcu za osobe koje prekrše naredbu o obaveznoj samoizolaciji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima