Momak (20) iz Šibenika vozio bez dozvole: U toku istraga zbog smrti maloletnog Holađanina

Prevozio je troje putnika holandskih državljana, dok je dečak koje je smrtno stradao bilo u okruglom gumenom dušeku kanapom privezanom za gliser

  • 1
Gliser kokain

Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/CBS 8 San Diego

Šibensko pravosuđe pokrenulo je danas istragu protiv 20-godišnjaka koji je, bez položenog ispita i dozvole, vozio gliser na Kornatima i izazvao nesreću u kojoj je poginulo 14-godišnje dečak iz Holandije.

Nakon što je osumnjičeni ispitan, Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku je donelo rešenje o sprovođenju istrage, bez rešenja o pritvoru.

Policija je saopštila da je utvrdila da 18. jula na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu 20.godišnjak upravljao brodićem - gliserom sa vanbrodskim motorom, za koji nije imao potrebnu dokumentaciju i dozvole.

Prevozio je troje putnika holandskih državljana, dok je dečak koje je smrtno stradao bilo u okruglom gumenom dušeku kanapom privezanom za gliser.

U jednom trenutku dok je vukao dušek osumnjičeni je napravio manevar giserom u levu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, usled čega je došlo do udara dušeka sa detetom o brodić.

Telo dečak je prilikom manevra snažno udarilo u gliser.

Video: Granična policija EU u akciji na Jadranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    21. jul 2020 | 22:10

    Da je samo to u pitanju, poceli su plaze da ogradjuju i turiste lopatama napadaju, od kulturne Yuge, gdje du Holivudske zvijezde dolazile posta divlji zapad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA