≫ 

Tempirana ekološka bomba: Opasan otpad sa Titovog "Galeba" brine Zadrane, boje se bolesti

Nadležni tvrde da se sa otpadom postupa kao sa opasnim i da je on smešten u dve folije, tako da nema mogućnosti da se raširi po okolini

  • 2
Titova jahta Galeb Foto: STR / AFP / Profimedia

Danima u Zadru prašinu podiže azbest jer je čak 78 tona otpada sa Titovog "Galeba", broda koji je zaštićeno kulturno dobro, odloženo u Zadru, prenosi portal Index.

Portal navodi da se građani pitaju da li je u njihovom susedstvu tempirana ekološka bomba.

Za Dnevnik Nove TV vrata skladišta otvorila je firma koja ga čuva, a u kojoj je u vrećama građevinski materijal koji sadrži azbest.

Predstavnik "Odlagališta sirovina" Miho Zrnić Marinović kaže da se sa otpadom postupa kao sa opasnim i da je on smešten u dve folije, tako da nema mogućnosti da se raširi po okolini.

On je rekao da za 60 dana otpad više neće biti u Zadru jer će biti prebačen na razne deponije koje imaju klasifikaciju za primanje azbestnog otpada, u Hrvatskoj i inostranstvu.

Reagovao je i Grad Zadar, koji odgovore inspekcije još čeka.

Stanovnici zadarskog Sinjoretova za subotu su najavili i miran protest.

- Bojimo se bolesti. Ovde živi više od 4.000 stanovnika. Mi dosad nismo znali što su ovde odlagali, ne želimo da taj otpad bude ovde, ni na koji način - rekao je Tome Stanić iz Inicijative Sinjoretovo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA