Vreme čitanja: oko 1 min.

Hedl: Plenković neće moći da vlada bespogovorno kao do sada

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hedl: Plenković neće moći da vlada bespogovorno kao do sada

  • 0
Andrej Plenković Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubasic

U očekivanju zvaničnog saopštenja da su HDZ Andreja Plenkovića i Domovinski pokret Ivana Penave, uz podršku dela manjinskih poslanika formirali parlamentarnu većinu, postizbornu koaliciju je komentarisao novinar Drago Hedl i istakao da Plenkoviću neće biti prijatno jer neće moći bespogovorno da vlada kao do sada.

"Domovinski pokret se sada priklonio jačoj struji, a to sigurno nije Penavina", tvrdi Hedl i objašnjava da je Domovinski poret svoje jezgro našao u slavonskim županijama jer je tako i nastao.

"Njega je iznedrio Ivan Penava izlaskom iz HDZ-a, kao i Josip Dabro. Oni su se odmetnuli od HDZ-a i bili vrlo kritični prema njima do poslednjeg dana kampanje", rekao je Hedl, novinar hrvatskog portala Telegram.

Podsetio je da se nakon izborne noći naglo okrenula retorika sa strane HDZ i sa strane Domovinskog pokreta i vidimo, ističe, da je dogovor na pragu.

"Ovom akrobacijom je Plenković morao ustuknuti pred zahtevom da se SDSS makne iz vlasti i da ne treba da čini većinu", rekao je Hedl.

Hedl kaže i da je deo Domovinskog pokreta bio za koaliciju s HDZ-om, dok je deo bio protiv.

"Kako su fotelje uvek slatke, vlast je taj čvrsti kohezioni elementi i lako se prebrode razlike. Uvek se govorilo da Mario Radić vodi glavnu ulogu u DP-u, on je čovek iz biznisa kojem je stalo da učestvovanjem u vlasti progura neke stvari. Vidimo da DP želi resor energetike, a znamo da blisko sarađuju s Pavom Vujnovcem", naveo je Hedl.

Prema njegovim rečima, Penava to gleda ideološki i njegova je priča bila da treba ukloniti SDSS iz vlade.

Smatra da je to čudno jer Penava, koji je i gradonačelnik Vukovara, dolazi iz sredine gde bi trebalo raditi da se život dveju zajednica dovede na neke normalne nivoe, ali on u tome nije uspeo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA