≫ 

Filmska potera u Sarajevu: Jedan napadač poginuo, policajac teško povređen

A. H. (37) preminuo je od povreda koje je, bežeći od policije, zadobio prilikom skoka sa zida

  • 0
Sarajevo, policija, tuča migranata Foto: Klix.ba/D. Ć

Jedna osoba je preminula a jedna je teško povređena u poteri koja se kasno sinoć dogodila u Sarajevu.

Sinoć, oko 00.25 sati na području opštine Stari grad Sarajevo, policijska patrola je pokušala da zaustavi jedno vozilo, ali je vozač istog odbio da se zaustavi i počeo da beži, a pored vozača, u vozilu su se nalazila još dva lica, prenosi Radio Sarajevo.

Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspeli su da zaustavie navedeno vozilo, te su se lica iz istog dala u beg, da bi tom prilikom jedno lice uspelo da pobegne. Drugo lice sustigao je policajac, ali je on uspeo da ga fizički napadne i da mu nanese teške telesne povrede. Iako povređen, policajac je uspeo da obuzda begunca upotrebivši sredstva sile, i da ga stavi pod kontrolu, dok je treće lice tokom bekstva skočilo sa zida, zadobivši tom prilikom telesne povrede, od kojih je kasnije preminuo.

Iako je policija pozvala Hitnu pomoć na mesto događaja, osumnjičeni je, tokom ukazivanja lekarske pomoći izdahnulo i u 01.10 časova je konstatovana smrt.

Priliko uviđaja utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. (37) iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. (32) takođe iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog dela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu.

Telo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gde će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Policijski službenik koji je zadobio teške telesne povrede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake leve ruke, nakon ukazane lekarske pomoći otpušten je na kućno lečenje.

Video: Potera bi možda bila filmska da je on bolji vozač: Kriminalac udario u banderu ispred policajaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA