≫ 

Snažno nevreme u Hrvatskoj tek počinje: Meteorolog najavljuje pijavice, pljuskove, grad

Ako ne morate, izbegavajte plovidbu Jadranskim morem u utorak i sredu, najavljuje hrvatski meteorolog

  • 2
Nevreme u Hrvatskoj Foto: Printscreen/Facebook/Neverin.hr

Delove Hrvatske juče je pogodilo najavljivano nevreme, a glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi najavljuje da najintenzivnija promena tek sledi.

- Ako već niste, pripremite se na promenljivu i nestabilnu nedelju, koja će biti osetno svežija od prošle, posebno na kopnu.. Nedavna upozorenja na opasnost o toplom talasu već su zamenila ona za nevreme uoči godišnjice "Oluje": lokalni i obilne pljuskovi sa grmljavinom i grad. Na moru su moguće pijavice i  olujni jugo, a zatim ponegde i buru. Zbog svega toga - ako baš ne morate - u utorak i sredu nemojte da plovite, barem ne sa manjim plovilima. A i putovanja kopnom biće "izazovna" jer će atmosfera biti vrlo nestabilna. Naravno, kiša neće padati svugde a ni stalno. Naime, negde možda i neće padati, ali nije moguće da se pouzdano prognozira gde i kada... Za veći deo zemlje stabilno, sunčano i toplije vreme biće od petka - najavio je Vakula.

- U utorak će u Slavoniji, Baranji i Sremu biti promenljivo, uz povremenu mestimičnu kišu, a velika je verovatnoća i za lokalne obilne pljuskove s grmljavinom, pa i olujno nevreme praćeno gradom. Temperatura ujutro od 16 do 19 stepeni Celzijusa, a poslepodne 27 do 30 stepeni dodao je on za HRT, a prenosi "Jutarnji".

Vakula ističe da će svežije nego prošlih dana biti u središnjoj Hrvatskoj, uz češću kišu nego na istoku, kao i obilne pljuskove s grmljavinom.  I u gorju i na severnom Jadranu će biti nevremena, a moguće su i lokalne poplave, olujni udari vetra i grad, na moru i pijavice.

Video: Snažan grad pogodio i područje Višegrada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA