• 14

Crnogorci otkrili da li je 5G mreža kriva za masovni pomor vrabaca

Na portalima su mogli da se pročitaju komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da tajno postave 5G predajnike

  • 14

Stotine uginulih vrabaca koji su danas pronađeni u Podgorici nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, jer se prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju do kraja 2022. godine, saopštio je danas crnogorski Digitalni forenzički centar.

Centar je tako reagovao na komentare na portalima i društvenim mrežama u kojima se aludira da je 5G mreža kriva za smrt prica, prenosi RTCG.

- Na portalima su mogli da se pročitaju komentari da su nadležni tokom večeri iskoristili nevreme da tajno postave 5G predajnike, i da se jutros već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigđe lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to - naveo je Centar.

Dodali su da je prema nalazu ornitologa Darka Saveljića do smrti ptica došlo zbog naglog pada temperature.

- Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni faktor rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt na stotine njih - rekao je Saveljić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Preživelo vrapče

    Kiša je padala horizontalno 🤔

  • Dend

    Tako je to kad se sve "prodaje" strancima pa i pokrov sa "majčinog" groba ! Ovo je poruka i pouka za sve susedne države šta ih čeka zbog ličnog interesa pojedinaca !

  • Moravski zmaj

    Ne zna čovek dal' da se smeje ili da plače. O 5G mreži pričaju oni što se obrazuju preko Pinka i Zadruge i neke dementne babe. Da su proveli sa knjigom bar pola vremena koliko sa Zadrugom bar bi naučili nešto o toj famoznoj 5G mreži. Više će nas pobiti nebriga o zagađenju vode nego sva elektronika zajedno. Srećna vam bila i 6G.😁

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima