"Emocije su mi bile jake i pomešane": Milošević o odlasku u Knin na godišnjicu "Oluje"

On je u Dnevniku HRT-a izjavio da je znao da neće biti razumevanja u Srbiji za njegovu odluku

  • 32
Centralno obelezavanje Dana pobede i 25. godisnjice akcije akcija Oluja,

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Potpredsednik hrvatske vlade iz SDSS Boris Milošević rekao je večeras da kao potpredsednik vlade i kao čovek osuđuje sve ratne zločine, "pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mestima".

On je u Dnevniku HRT-a izjavio da je znao da neće biti razumevanja u Srbiji za njegovu odluku da prisustvuje obeležavanju godišnjice akcije Oluja u Kininu i da se nada da će se vremenom poruke sa tog događaja i njegov odlazak racionalnije analizirati i da će se naći razumevanja za to.

- Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susedne zemlje premrežene kroz istoriju, s političkim, privrednim, kulturnim i porodičnim vezama i da jedino dobrosusedska politika može dati rezultat - poručio je Milošević.

Na pitanje da li je došlo vreme da neko iz Srbije prizna zločin na ovim prostorima odgovorio je da on sigurno neće govoriti kako Srbija treba da vodi svoju politiku.

Ocenio je da je poruka premijera Andreja Plenkovića, koji je kako je rekao, odao pijetet svim nevinim žrtvama, za njega puno značila, prenosi Index.hr.

- Da premijer na taj dan na tom mestu iskaže pijetet prema svim žrtvama bez zadrške, osudi sve ratne zločine bez zadrške, da navede mesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima, da iskaže razumevanje za ro da veliki broj, da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju, za mene je značilo puno, za mene je značilo da se osećam kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske - rekao je Milošević.

Naveo je da su mu emocije na obeležavanju Dana pobede u Kninu bile jake i pomešane.

- Pokušao sam da budem koncentrisan, da pratim šta se događa, da čujem poruke govora. Je li to početak neke nove Hrvatske? Pa možda, bilo je i ranije jakih gestova, jakih govora, zato bih rekao da je ovo početak na jednom dugom putu na kojem ova vlada ne sme stati - smatra Milošević.

Video: Boris Milošević prvi put prisustvovao proslavi Oluje u Kninu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA