≫ 

Direktor Fabrike duvana Sarajevo osuđen na 6 meseci zatvora

Kazna zatvora se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dve godine ne počine novo krivično delo

  • 3
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Direktor Fabrike duvana Sarajevo (FDS) Edin Mulahasanović i direktor firme "Agrokontrola" iz Orašja Hasan Nurkić osuđeni su na uslovne kazne zatvora od po šest meseci zbog zloupotrebe položaja.

Posle razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Opštinski sud u Sarajevu proglasio je Mulahasanovića i Nurkića krivim zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja ili ovlašćenja.

Osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci i novčanu kaznu.

Kazna zatvora se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dve godine ne počine novo krivično delo, preneo je portal Klix.ba.

Optuženi Mulahasanović se tereti da je sa Nurkićem, vlasnikom privatne firme „Agrokontrola", od kraja 2008. do 2013. godine zaključio ugovor o skladištenju duvana, iako je Nurkić u to vreme bio član Nadzornog odbora i Odbora za reviziju FDS-a, pa mu je na taj način omogućena finansijska dobit.

Video: Snažne eksplozije odjekivale Pribojem: Zapalila se acetonska burad u fabrici auto- delova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    8. avgust 2020 | 07:36

    I u Bosni osudise funkcionera ostade samo jos da su u Srbiji funkcioneri I politicari bezgresni.

  • Margit

    8. avgust 2020 | 11:47

    Ju, osudili direktora, gde to sme, u Srbiji se ne sude direktori, oni mogu sve. Koga hoce prime na posao, odrede mu platu po svome, nahodjenju, u zavisnosti dali si clan vladajuce stranke ili ne. Tenderi i drugo, ma sta da vam kazem, ako ste sa drzavnog fakulteta vi neznaze nista vama najniza plata, ako ste sa privatnog, ubrzanog fakulteta, e vi ste veliki strucnjak, pa firme u stecaj od strucnosti. E sada mozete me nagrditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA