• 2

Sud u Bosni 54 godine nije uspeo da reši jedan imovinski spor: To im je najstariji predmet u zemlji

Predmet je pokrenut još 1966. godine

  • 2
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija

Foto: Shutterstock

Najstariji nerešeni sudski predmet u BiH evidentiran je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, a reč je o postupku koji je pokrenut davne 1966. godine.

Reč je o ostavinskom predmetu, prenosi portal klix.ba.

Iz Visokog sudskog i tužilačkog veća BiH, potvrđeno je za Glas Srpske da je reč o postupku uređenja imovinskih odnosa - raspravljanja zaostavštine, gde sud treba da utvrdi ko su naslednici umrlog, sačini njegovu zaostavštinu i utvrdi koja prava pripadaju naslednicima.

Predmet je pokrenut još 1966. godine, a za njega je u martu 2019. godine stranka u postupku dostavila zahtev za dopunsko rešenje.

Podaci iz Sistema za automatsko upravljanje sudskim predmetima pokazuju da je i u još nekoliko starih predmeta tema zaostavština.

Četiri najstarija predmeta u pravosuđu BiH imaju inicijalne akte iz 1966, 1967, 1978. i 1979. godine. U sva četiri slučaja reč je o ostavinskim predmetima koji se odnose na uređenje imovinskih odnosa, odnosno raspravljanje zaostavštine.

Četiri predmeta su ranije bila u statusu završen, ali su stranke u međuvremenu dostavile predloge za raspravljanje naknadno pronađene imovine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima