Daruvarac pre 2 godine prebio devojku, sada traži smanjenje kazne jer je postao otac

Njegov advokat vodi pravnu borbu da ga oslobodi pre isteka zatvorske kazne

  • 3
Darko Kovačević-Daruvarac Foto: Facebook/Darko Kovačević-Daruvarac

U sredu, 12. avgusta, navršiće se godina od odlaska Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac, na izdržavanje četvorogodišnje zatvorske kazne zbog premlaćivanja svoje bivše devojke u Zadru, koje je pre dve godine šokiralo Hrvatsku.

Daruvarac kaznu izdržava u Glini, a kazna mu je smanjena za još tri meseca. Njegov advokat vodi pravnu borbu da ga oslobodi i pre isteka zatvorske kazne, piše Slobodna Dalmacija.

U tim brojnim pokušajima advokat Boris Radman je Kovačeviću za sada uspeo da smanji zatvorsku kaznu za tri meseca.

Daruvarac više ne mora da služi tri godine i pet meseci, nego tri godine i dva meseca. Kako je godinu već odslužio, ostalo mu je još dve godine i dva meseca, a kako će se uskoro ispuniti uslovi za prevremeni otpust, kazna mu može biti smanjena za jednu trećinu.

Osim toga, Daruvarac je krivično prijavio svoju bivšu devojku neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svedočenja i iskaza koji je dala na sudu.

Tokom sudskog postupka, ali i nakon izlaska iz istražnog zatvora, Kovačević je tvrdio da bivšoj devojci nije glavom udarao u lavabo i da je sve to bila njena izmišljotina kako bi mu "napakovala". Činjenica je da policijski uviđaj u toaletu kafića nije bio sproveden, da, osim iskaza žrtve datog u istrazi, nema drugih dokaza ni tragova da se tako nešto dogodilo. Štaviše, lupanje glavom o lavabo pretučena devojka nije ni rečju spomenula u prvom razgovoru s policijom. Tek je sudskim istražiteljima nekoliko dana kasnije rekla da joj je Daruvarac glavom udarao u lavabo.

Krvava devojka, Darko Kovačević - Barracuda Daruvarac Foto: Instagram

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru je na temelju Kovačevićeve prijave sprovelo istragu i nedavno odbacilo prijavu protiv premlaćene devojke.

Kovačević je preko svog advokata podneo zahtev za nepravu obnovu krivičnog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Suprotno uobičajenoj praksi, Opštinski sud u Zadru mu je 8. juna ove godine odbio zahtev za smanjenje kazne zbog očinstva maloletnog deteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu kaznu ipak smanjuje za tri meseca.

U najboljoj varijanti Kovačević će u zatvoru ostati još 17 meseci, dok će u najgoroj iza rešetaka ostati do januara 2024, procenio je Jutarnji list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    9. avgust 2020 | 13:59

    Ta najgora varijanta je za pravdu valjda najbolja!?Za takav masakr trebao je da dobije barem 5 bez minute skraćenja.Trebao bi to i sam da dozivi sa svojim detetom pa da se seti sta je uradio i da li bi se slozio sa presudom takvo idiotu.

  • Сремац

    9. avgust 2020 | 15:24

    Под мач бато,обе руке на пањ и крај...

  • Ja

    9. avgust 2020 | 19:33

    Mene samo interesuje koja je to pametnica sa njim zatrudnela ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA