• 5

Filipa u lancima doveli na suđenje: "Za ubistvo sina sam čula dok sam bila u Beogradu"

Majka ubijenog Marina rekla da je o ubistvu sina saznala iz medija dok je boravila u Beogradu

  • 5
Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo

Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

Filip Zavadlav, koji se tereti za trostruko ubistvo u Splitu, stigao je na splitski sud, a kako su najavljene najstrože mere obezbeđenja, tako je Zavadlav stigao okovan lancima, odnosno dvostrukim lisicama oko nogu, ruku i pojasa.

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je Zavadlav, s dvostrukim lisicama na nogama i na rukama, ironično dobacio okupljenima: "Jesu li ovo ulaznice?", javlja Slobodna Dalmacija.

Na pitanje sudije da li se oseća krivim za trostruko ubistvo, optuženi Filip Zavadlav (25) nije hteo da se izjasni. Za sada neće iznositi svoju odbranu, iako to može da učini bilo kada tokom sudskog procesa.

- Generalno se ne osećam krivim. Ne bih se još izjašnjavao o krivici - rekao je Zavadlav.

Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo

Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

Na početku suđenja svedočila je Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana.

Ona je rekla kako je o ubistvu svog sina saznala iz medija jer je bila u to vreme u Beogradu, a drugu dvojicu ubijenih, kako kaže, nije lično poznavala. Čula je za Torlaka iz priča svog sina Marina...

Inače, ispred sudnice su Zavadlava dočekali i građani koji su mu nakon ubistva davali podršku i skupljali novac za njegovog advokata Branka Šerića.

Dok traje suđenje, na snazi su jake mere obezbeđenja.

Podsetimo, Zavladlav se tereti da je 11. januara s kalašnjikovim u ruci krenuo u ubilački pohod splitskim ulicama i više porodica zavio u crnu.

Uhapšen je ubrzo nakon smaknuća Marina Ožića Paića, Jurice Torlaka i Marina Bobana, nakon čega je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, odakle je odlazio na psihijatrijska veštačenja u Vrapče kako bi se utvrdilo da li je u trenutku zločina koji je potresao celu zemlju bio uračunljiv.

Video: U Zagrebu policija pronašla šest žrtava u jednoj kući

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    Heroj grada Splita...

  • Hulk

    Jesu joj u Beogradu izbušili gume ili išarali automobil?

  • Igpa

    Bila u Beogradu, verovatno na jugu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima