Građani pretresali autobuse, vraćali migrante: Nove tenzije u Velikoj Kladuši, meštani blokirali put

Policija je intervenisala u mestu Purići, a na više pravaca je blokiran prevoz migranata i izbeglica prema Velikoj Kladuši

  • 5

U Velikoj Kladuši ne prestaju napetosti zbog migrantske krize, pa je sinoć ponovo na ulicama bio veći broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Federacije BiH.

Policija je intervenisala u mestu Purići, a na više pravaca bio je blokiran prevoz migranata i izbeglica prema Velikoj Kladuši.

Veliki broj građana izašao je na ulice zahtevajući da se oslobodi prostor gde staje autobus. Prema navodima pojedinih medija, građani su blokirali saobraćajnice, zaustavljali autobuse i potom iz njih izbacivali migrante i vraćali ih natrag u Bihać.

Prema nezvaničnim informacijama, u Bihać su vraćena čak dva autobusa sa migrantima.

Podsetimo, tokom vikenda su građani Velike Kladuše protestovali zbog prisustva velikog broja migranata i izbeglica koji su neodgovarajuće tretirani.

Između ostalog, poručili su da ne žele otvaranje još jednog prihvatnog centra u svom gradu.

U nedelju su protesti bili na rubu eskalacije kada je jedan od građana razbio prozor na autobusu i kada je bila blokirana saobraćajnica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    18. avgust 2020 | 08:46

    Ma hajte molim vas kakvi protesti ?Pa to su im braca po veri.Zar nije duznost svakog muslimana da pomogne bratu?Znaci svaka muslimanska porodica treba da primi po nekog migranta.E pa onda braco kada vas arapi pokore kao i nas na zalost,razbijacemo glavu sta smo nasoj deci i unucima ostavili u amanet.Da budu arapski robovi.Tiha okupacija Evrope je na delu .

  • Saša

    18. avgust 2020 | 05:41

    Da li neko vidi neko dete ili ženu na bilo kojoj slici ???

  • Гаргамел

    18. avgust 2020 | 01:08

    Питајте ваше менторе из ЕУ јел сте се за ово борили ... није вам ваљала СФРЈ ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA