≫ 

Potop u Istri, pijavica na Cresu, grmi na Jadranu: Nevreme zahvatilo Hrvatsku

U Cresu i u Požegi poplavljene ulice

  • 4
Beograd, Olujni oblaci, nevreme, oluja, vreme, vremenska prognoza Foto: A. Nalbantjan

Delove Hrvatske zahvatile su obilne kiše i pljuskovi s jakim naletima vetra. Nevreme je prvo zahvatilo deo severnog Jadrana, pa Gorski kotar i Liku, odakle se širi ka unutrašnjosti i istoku zemlje.

U Starigradu je padao grad, a jaki pljuskovi zabeleženi su i u Istri, kao i delovima Dalmacije.

Područje Dubrovnika je popodne i okolinu zahvatilo nevreme praćeno grmljavinom.

Munje su parale nebo gotovo dva sata, a kiša je padala sat vremena pa su se niz ulice podno Srđa slivali čitavi potoci, prenosi portal Indeks.

Na području Zadra nevreme je počelo oko 15 sati. Nakon olujnog vetra koji je nosio dušeke i peškire neopreznih turista, počeo je obilan pljusak praćen jakim severozapadnim vetrom i grmljavinom. Nevreme, koje je najjace bilo na ostrvu Vir, potrajalo je oko pola sata.

HRT javlja da je kod Cresa snimljena pijavica.

Obilna kiša spustila se oko 14 sati nad Požegom, a prema prvim informacijama palo je između 20 i 40 litara kiše po kvadratnom metru. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine padavina poplavljene su pojedine gradske ulic, javlja portal pozega.eu.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne službe grada Požege, na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu.

Oluja s gradom zahvatila je okolinu Baških Voda, a oko 17 sati nevreme se proširilo i na područje od Sinja do Dugopolja. U većem delu zemlje temperature je desetak stepeni niže u odnosu na juče, osim u područjima koja nije zahvatila kiša, javlja Dalmacija danas.

Obilnih padavina bilo je i na području Istre. U okolini Pazina palo je 54 litara po kvadratnom metru.

Video: Grad veličine oraha pokosio useve, saobraćaj u prekidu: Oluja nosila sve pred sobom u Prijepolju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA