Krivokapić uhapšen u Španiji: Sumnjiče ga za pokušaj ubistva Radonjića

Iz policije navode da uhapšeni, prema operativnim saznanjima, važi za člana organizovane kriminalne grupe

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Državljanin Crne Gore, Ljubomir Krivokapić, za kojim se tragalo zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića u Kotoru, 31. maja 2016. godine, uhapšen je u Španiji, javljaju Vijesti.

- Na osnovu višemesečnog ciljanog traganja u Španiji je lociran i lišen slobode Lj. K. (28), državljanin Crne Gore. U okviru ove ciljane potrage, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST - Evropske mreže timova za ciljano traganje, što je u krajnjem rezultiralo lociranjem ovog lica - saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije navode da uhapšeni, prema operativnim saznanjima, važi za člana organizovane kriminalne grupe, te da se potražuje po naredbi Višeg suda u Podgorici koja je izdata radi privođenja Višem državnom tužilaštvu u Podgorici "radi obezbeđivanja prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

- Ovo lice se sumnjiči da je 31. maja 2016. godine u Kotoru, u mestu Dobrota, zajedno sa M. B., pokušao da liši života R. M. na način što su ispalili više hitaca u pravcu vozila kojim se oštećeni kretao - zaključuju iz policije.

Radonjić preživeo četiri atentata

Radonjić, kako su mediji ranije pisali, slovi da je blizak kavačkom klanu. On je do sada preživeo četiri atentata, a upravo zbog jednog od pokušaja ubistava Radonjića u Beogradu je svojevremeno saslušavan Jovan Vukotić.

Vukotić se, naime, sumnjičio da je u martu 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Radonjić je prošle godine uhapšen u Hrvatskoj na osnovu poternice podgoričkog Interpola.

Radonjiću su lisice na ruke stavljene u julu 2019. godine, nakon što je u Novoj Gradišci predao zahtev za izdavanje novog pasoša. Priveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu gde mu je prvo određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim u Crnoj Gori raspisana poternica.

U maju ove godine je izručen Crnoj Gori radi izdržavanja kazne zatvora od četiri meseca zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA