“Hrvatska postala opasnost po EU”: Jelko Kacin oštro kritikuje komšije dok letuje na Krku

Prema poslednjim podacima, u Hrvatskoj je u poslednjih 24 sata zabeleženo 136 novih slučajeva korona virusa, a dve osobe su preminule

  • 10
Jelko Kacin Foto: Printscreen/Youtube/ Vaš Kanal

Portparol slovenske vlade za COVID-19 Jelko Kacin oštro je kritikovao hrvatsku vladu i epidemiologe, optuživši ih za "izvoz" korona virusa u tu zemlju.

Kacin se u intervjuu za ljubljanski nedeljnik "Reporter" požalio i na ponašanje kritičkih novinara i poruke na društvenim mrežama kako je njegovo ponašanje "licemerno". Naime, on je građane upozoravao na opasnost letovanja u Hrvatskoj, dok sam letuje u toj zemlji na Krku, gde ima i kuću.

- Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvaonice, što nije prijatno, ni za mene ni za moju porodicu - kazao je Kacin, dodavši kako su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i "paparace" kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu.

Kako kaže, on je na Krku "na svome", a ne na njihovom terenu.

- Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna pretnja državama Evropske unije, a zbog velikog broja naših turista najviše Sloveniji - kazao je Kacin, a prenosi Jutarnji list.

Portparol Vlade Slovenije je takođe, prokomentarisao i izjavu hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša koji je njegove tvrdnje da je u Hrvatskoj na snazi treći veliki talas epidemije koji nije pod kontrolom nazvao nerealnim, jer “Kacin nije lekar, ali ni niti epidemiolog”.

On je objasnio da sve što je rekao potkrepljeno podacima infektologa u Sloveniji.

- Vreme će pokazati da su prilike kod njih (u Hrvatskoj) vrlo dramatične, imam mnogo razloga za zabrinutost - kazao je Kacin, dodavši kako su njegova upozorenja u tom smislu "dobronamerna".

Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, onda u tome niko ne može da joj pomogne, dodao je Kacin u intevjuu.

Prema poslednjim podacima, u Hrvatskoj je u poslednjih 24 sata zabeleženo 136 novih slučajeva korona virusa, a dve osobe su preminule. Trenutno je u toj zemlji inficirano 8.311 osoba, a 173 osobe su od početka pandemije preminule od posledica COVID-19.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    24. avgust 2020 | 15:34

    Zlocinacka tvorivina niko nas ne voli

  • Antun-Tunja

    24. avgust 2020 | 15:32

    Ovaj ljetuje u svojoj kući u Selinama pokraj Zadra i to 7-8 puta godišnje a nekad se dogodi da ostane po 30-35 dana a nekad i više i manje.Ponaša se kao Hungar Orban.Ništa novoga!Važno je da susjedi ostavljaju novac,Korona je prolazna kao snijeg i mnoge druge stvari.

  • Mana

    24. avgust 2020 | 18:42

    Lepo je rekao da ima vikendicu u Hrvatskoj, da je bio na moru dok Hrvatska nije proglasena crvenom zonom i da nece ici dok se situacija ne smiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA