Vapaj dečaka iz Zenice: "Ne treba mi ništa, samo lek da mi ovo prođe"

Njegova porodica lavovski se svih godina borila da pomogne svom detetu. Ono što oni proživljavaju, kažu, ne bi poželeli nikome jer je jako teško gledati svoje dete a ne možete mu pomoći

  • 4

Suze dečaka Haruna Nezića (16) iz Zenice, kojem je dijagnostifikovan Turetov sindrom i godinama ima probleme zbog toga jer od tikova ne može da spava, pa ni da normalno živi, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Naime, njegova porodica lavovski se svih godina borila da pomogne svom detetu. Ono što oni proživljavaju, kažu, ne bi poželeli nikome jer je jako teško gledati svoje dete a ne možete mu pomoći, piše Avaz.ba.

U proteklom periodu nastojali su da utvrde stvarnu dijagnozu za dečaka, a za šta su im bila potrebna ogromna finansijska sredstva. Trenutno se na putu do “boljeg sutra” za ovog dečaka našao iznos od 2.600 evra, a koji je potreban za dovršetak genetike u Belgiji.

- Treba da završimo taj deo u Belgiji, a onda sledi čekanje na odgovor iz Nemačke. Nažalost, izloženi smo stalnim izdacima, a jedna plata nije dovoljno za to - govori dečakova majka Aida.

Ističe da je neizmjerno zahvalna svima koji su im do sada pomagali, međutim, tužna je zbog činjenice da do sada niko od funkcionera nije odlučio da pomogne dečaku.

- Kamo sreće da nikada nije zatražena pomoć i da nije bilo potrebe za tim. Znam samo da je sve ove godine teško izaći na kraj. Hvala svima koji su uz nas - poručuje dečakova majka.

Ipak, suze dečaka koji se bori sa ovim sindromom izazvale su ogromne reakcije javnosti na društvenim mrežama.

- Ne treba meni ništa, da mi je neki lek da mi prođe - plačući je rekao dječak Harun.

Inače, svi koji žele pomoći ovom dečaku mogu to učiniti putem PayPal računa nezic321@gmail.com. Na raspolaganju su i transakcijski računi i to za uplate iz inostranstva Raiffeisen Bank dd BiH, adresa Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BiH, primatelj Harun Nezić, IBAN CODE: BA391612000097261229, SWIFT CODE RZBABA2S.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksim

    27. avgust 2020 | 23:52

    Nepada mi napamet muslimanima da pomazem nek mu oni pomohnu .... Da li bi oni srpskom detrtu pomoglu ?????????

  • B

    27. avgust 2020 | 23:53

    😎😎😎😎😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA