Gradonačelnik Vukovara osuđuje napad na Srbe, ali kroz govor o politici i ratnim pričama

Četvorica mladih Srba napadnuta su u sredu oko 23 sata u Vukovaru

  • 8
ČETVORICA mladih Srba napadnuta su oko 23 sata u Vukovaru, Napad u Vukovaru, Printskrin: YouTube/Portal Novosti

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je danas povodom napada na nekoliko mladića srpske nacionalnosti u tom gradu da osuđuje svaki fizički napad, objavljuje novinska agencija Tanjug.

- Osuđujem svaki fizički napad, štaviše, organizovao sam i proteste kao osudu nasilja, svakako govorim o ratnim zločinima i silovanjima - rekao je Penava.

Dodao je da na tom skupu nije bilo ni Pupovca ni SDSS-a, ali ni premijera Andreja Plenkovića ni HDZ-a koje, izjavio je Penava, "očito ne zanima univerzalna pravda, već samo pravda kada su njihovi u pitanju".

- Kada tome dodate i činjenicu da je među 2.717 poginulih u Vukovaru veliki broj Srba koji SDSS, a nažalost ni Plenkovića, ne zanimaju, oni valjda za njih nisu dovoljno ljudi - kazao je Penava, prenosi Hina.

Napomenuo je i da je SDSS već 20 godina u hrvatskim vladama i obavlja odgovorne dužnosti pa neka se, kako je kazao, "s Plenkovićem potrude da niko nikad u ovoj državi ne može da nanese bilo kome zlo i fizički ga napadne, a da za to ne odgovara".

Četvorica mladih Srba napadnuta su u sredu oko 23 sata u Vukovaru, Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac juče je na konferenciji za medije rekao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    28. avgust 2020 | 19:29

    I kakavo pomirenje sa Ustašama!? Ne ići kod njih na godišnje odmore a što se tiče poslovanja da ali samo uz reciprocitet na njihovih 10 otvorenih firmi u Srbiji naših 20 u Hrvatskoj jer smo duplo brojniji.

  • Antun pokatoliceni srbin

    28. avgust 2020 | 19:32

    Svi ustase pa I on a srbi sede.

  • Stevica

    28. avgust 2020 | 20:50

    Sad osuđuje napad,a pre toga svojim govorima poziva i potiče na napad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA