Krivokapić: Crna Gora ima istorijsku priliku da napravi sistem koji neće zavisiti od jednog čoveka

Lider liste "Za budućnost Crne Gore" kaže da se neće čekati 90 dana na formiranje vlade

  • 12
Zdravko Krivokapic, Aleksa Becic i Dritan Abazovic, Crna Gora Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Zoran Marković/Risto Bozovic/Youtube/Crno na bijelo/Demokratska Crna Gora

Želimo da formiramo ekspertsku vladu, to je naš cilj, i iako znamo da to neće biti lako, spremni smo da damo sve od sebe da formiramo upravo takvu vladu, poručili su za TV Vijesti lideri crnogorske opozicije koji su osvojili 41 mandat u novom sazivu Skupštine, na izborima održanim 30. avgusta.

- U ovom trenutku niti razmišljam o tome da budem mandatar, niti je to bitno - izjavio je Zdravko Krivokapić, nosilac koalicije "Za budućnost Crne Gore".

- Mi imamo šeme za kriterijume o tome ko bi trebalo da bude mandatar. Siguran sam da ćemo, kad sednemo da se dogovaramo po tom pitanju, za sat vremena čekirati te kriterijume. U ovom trenutku Crna Gora ima istorijsku priliku da napravi sistem koji neće zavisiti od partije i od jednog čoveka. Ako to uspostavimo, mi smo napravili revolucionarni iskorak.

Na pitanje kada će biti predstavljen spisak predstavnika nove vlade, Krivokapić kaže da će to biti vrlo brzo:

- Nećemo čekati 90 dana da bismo formirali novu vladu. Nemamo vremena, dešavaju se čudne stvari da se u mnogim ministarstvima uništava dokumentacija, kako tvrde neki insajderi - kaže Krivokapić.

Dritan Abazović, nosilac koalicije "Crno na bijelo", kaže da je u Crnoj Gori sticajem okolnosti došlo do sistema kohabitacije. On je rekao da je moguće da će "DPS pokušati da izvede neke opstrukcije, ali dodaje da bi takav potez više išao na štetu onih koji ih prave nego opozicije".

- Nema revanšizma, nema pokušaja da se diskriminišu ljudi, nema partijskog militarizma, i to je mnogo važno. Čekaju nas teška jesen i zima, naročito u ekonomskom smislu. Želim da pošaljem poruku javnoj administraciji da ko god je radio pošteno i fer, može da bude relaksiran. Nova vlast se neće revanšistički odnositi prema njima. Mi moramo da zajednički gradimo novu Crnu Goru - najavio je Abazović.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    3. septembar 2020 | 23:33

    Gde ima da se toliko crkva, prvenstveno mitropolija u u CG, mešla a u politiku i izbor vlasti kao u CG? Tek sad uočavam da je veliki deo naroda u CG koji se busa u prsa srpstvom zarobljen u prošlosti. I pokušava da nas indirektno vrati sve u prošlost.

  • Razvigor

    3. septembar 2020 | 23:39

    Ovaj bas slaga. Ako ne bude zavisila od Mila zavisice od Amfilohija koji i sada vedri i oblaci u Crnoj Gori.

  • rakikavasaki

    3. septembar 2020 | 21:37

    Liudi moji posebno vi u Srbiji morate znati jedno 3 lidera opozicije u cg imaju razlicite poglede na vecinu problema i ne mogu sastaviti vladu pa ce Dritan priteran uza zid i najslabiji u toj troclanoj koaliciji preci kod Mila i formirati vladu i zadrzati mjesto premijera.Sjetite se Ivice Dacica i 2012

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA