≫ 

Zagrepčanin osumnjičen da je silovao svoje pse i dalje se ne pojavljuje na sudu: Tvrdi da nije kriv

Zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoje ljubimce, konkretno dva psa, mužjaka i ženku pasmine rodezijski gonič lavova, I. I. je uhapšen još u septembru 2015. godine

  • 3
Napušten pas kavez zatvoren Foto: Pixabay.com

I. I. (44), optužen da je od 2009. do septembra 2015. godine na različitim lokacijama seksualno opštio sa svojim psima nanoseći im bol i patnju, ponovo se u sredu nije pojavio na Opštinskom sudu u Zagrebu, piše 24sata.hr.

Sud je poziv pokušao da mu uruči na dve poznate adrese, jednu u Zagrebu i drugu u Briselu, gde je radio u Evropskom parlamentu.

Oba poziva vratila su se sudu, onaj zagrebački uz napomenu da je obavešten, ali nije podigao poziv, a za drugi da je dostava pokušana. Kako je optuženi u spis dostavio medicinsku dokumentaciju da se u inostranstvu leči od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja uzrokovanog postupkom koji se vodi protiv njega i strahom od novinara, sudija je naložila veštačenje kako bi se utvrdilo je li uopšte sposoban da učestvuje u raspravi.

Veštak psihijatar proučio je dostavljenu dokumentaciju i zaključio da je raspravno sposoban.

Zlostavljao svoje ljubimce

Zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoje ljubimce, konkretno dva psa, mužjaka i ženku pasmine rodezijski gonič lavova, I. I. je uhapšen još u septembru 2015. godine. Istražitelji su ga otkrili slučajno, tokom akcije usmerene protiv pedofila. Otkrili su imejl adresu putem koje su se razmenjivale poruke s fotografijama odraslih osoba kako seksualno opšte sa psima. U jednom mejlu napisao je i kako je sa psima pokušao da ostvari sado-mazo odnos.

U njegovom stanu pronašli su 111 DVD-a i CD-a sa spornim fotografijama. Kako se psi ne bi opirali maltretiranju, znao je da im uskraćuje hranu i vodu. Od posledica zlostavljanja kuja je uginula u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Tvrdi da je nevin i ne dolazi u sud

Krajem 2016. godine je protiv I. I, koji tvrdi da je nevin, podignuta optužnica zbog mučenja životinja, a 2017. godine mu je počelo suđenje. Tri godine kasnije, I. I. i dalje ne dolazi na sud zbog čega bi mogao da završi iza rešetaka zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelka

    10. septembar 2020 | 02:18

    Napisati ime i prezime ovog monstruma, nakaza ima 44 godine, nije maloletan, pa da mu se skriva identitet!!! Proslo je toliko godina, znaju mu obe adrese i jos da radi u Evropskom Parlamentu u Briselu, a jos uvek ga nisu stavili u samicu!!!

  • Eto,

    10. septembar 2020 | 00:48

    Eto kakvi su Evropejci takozvane Demokrate Daleko im lepa kuca Sto dalje od nas ,

  • Tajci

    10. septembar 2020 | 09:54

    Da ti se zgradi zivot kakvi bolesnici hodaju Zemljom... uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA