≫ 

Nogama izlomio stalaktite, pa se hvalio na internetu: Šok snimak iz pećine na Žabljaku

Protiv njega je podneta krivična prijava

  • 5
Zabljak Printskrin: Facebook/Alexandar Dragicevic

Službenici Odeljenja bezbednosti Žabljak podneli su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima krivičnu prijavu protiv A.B. (28) iz Belorusije koji je nastanjen u Baru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo uništenje i oštećenje zaštićenog prirodnog dobra.

A.B. je, kako se sumnja, 2. septembra oko 17 časova u speleološkom objektu Ledena pećina koji se nalazi u masivu Durmitora u zoni Nacionalnog parka Durmitor, porušio ledene stalaktite koji predstavljaju hidrogeološku vrednost, a koji su zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode.

Osumnjičeni je na jednoj društvenoj mreži postavio video snimak na kojem se vidi kako on uništava ledene stalaktite.

- Policija je zajedno sa tužilaštvom sprovela neophodne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti ovog događaja. Službenici Ekološke inspekcije i odgovorna lica u Nacionalnom parku su sproveli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nakon svih radnji i ocene spisa predmeta tužilac je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava - kaže se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA