Rodbina i prijatelji oteli iz bolnice preminulog pacijenta sa sve krevetom: "Sve je bilo kao horor"

Bolesnika su u bolnicu doveli ćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao direktpr dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu

  • 0
respiratori, maska, bolnica, korona virus, koronavirus, pacijenti, bolnica, lekari

Foto-ilustracija: Shutterstock

Rodbina i prijatelji juče su sa infektivnog odeljenja bolnice u Strumici izneli telo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno sa bolničkim krevetom ga odvezli kući, javili su lokalni mediji.

Direktor bolnice Naće Gogov rekao je da se "sve desilo kao u horor filmu" juče oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo pre toga primljen u teškom stanju, prenosi Beta.

Taj pacijent je, naveo je, hospitalizovan na Infektivnoj klinici sa povišenom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću i preminuo je za kratko vreme.

Bolesnika su u bolnicu doveli ćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao Gogov, "dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu".

Zaposleni u bolnici kako ne bi izazvali incident nisu pokušali da spreče da telo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Direktor bolnice je dodao da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen korona virusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navodi portal "Sakam da kažam", novo žarište korona virusa, sa trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.

Video: Kisić Tepavčević: Obavezan PCR test za građane skoro svih susednih zemalja

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA