≫ 

Mladić stradao u policijskoj poteri u Sarajevu pre 2 meseca: Još nije sahranjen, majka ne dozvoljava

Majka, koja veruje da je njen sin ubijen, ne želi da ga sahrani bez nalaza

  • 2
Tužna žena, plač Foto: Pixabay

U noći s 30. na 31. jul ove godine, u sarajevskom naselju Vratnik, u policijskoj poteri stradao je muškarac inicijala A. H., kako je navedeno, prilikom skoka sa zida tokom bekstva. Skoro dva meseca kasnije on nije sahranjen, porodica čeka nalaz obdukcije, a tim povodom oglasili su se i nadležni.

Majka stradalog mladića obratila se redakciji portala Klix.ba tvrdeći da njen sin nije stradao u nesrećnim okolnostima, već da je ubijen. Kako je dodala, medicinski veštak Hamza Žujo, koji je radio obdukciju, u razgovoru joj je rekao da je preminuo usled više povreda.

- Na levoj strani polomljeno mu je osam rebara, na desnoj četiri, nastradao mu je levi bubreg, jetra je napukla, a rebra su probila grudni koš. Zadobio je unutrašnje krvarenje, to mi je u razgovoru kazao Hamza Žujo. Nakon toga sam se obratila tužiocu Tužilaštva KS Željki Tomić koja mi je pročitala taj nalaz čiju kopiju sam tražila, ali su me odbili rekavši da Žujo nije kompletirao nalaz, a on je u njemu napisao da je moj sin nastradao od tupog oruđa i to mi je i pročitano. I Žujo mi je rekao da uopšte ne može biti reč o padu ili skoku. Takođe, iako je prvobitno rečeno da je tu noć bila pucnjava, sada se ona nigde ne spominje - rekla je na početku razgovora majka.

Ne želi da sahrani sina bez nalaza

Kako dalje dodaje, poslednji mesec je stalno posećivala Tužilaštvo KS i pre 15 dana je imala sastanak s tužiteljkom Tomić koja joj je rekla da je na ovom slučaju dodatno angažovan veštak iz Tuzle Vedo Tuce, kako bi dovršio nalaz.

- S njim sam stupila u komunikaciju i tada mi je rekao da predmet još nije otvorio i od tada ga više nikada nisam mogla dobiti na telefon, konstantno je zauzeto. S obzirom na celu agoniju, poslednji put kad sam posetila Tužilaštvo KS, izbacili su me iz zgrade. Meni je Hamza Žujo rekao da je obdukcija završena 5. augusta i od tada tražim nalaz ili bilo kakvu potvrdu da budem sigurna da posle neće biti tražena ekshumacija, da mogu svom detetu obaviti dženazu. Tužiteljka mi je tada rekla da samo može potvrditi da Tužilaštvo KS neće tražiti ekshumaciju, ali da ne zna hoće li patolog ili mi kao porodica - istakla je majka.

Kako je kazala majka, pristala je na dodatno veštačenje u Tuzli ako bi to značilo kompletiranje nalaza i završetak agonije.

- Sad će dva meseca otkako je telo mog sina u prosekturi na Barama. Dakle, ja sada tražim nalaz kakav god da je samo da mogu da sahranim dete, takođe, nazvali su me iz Bara da mi kažu da im je došla hitna pošta od Tužilaštva KS da moram da platim ležarinu i snosim sve troškove, ali sam izbačena kada sam otišla. Pre nekoliko dana tužiteljka mi je rekla da njoj 'telo mog sina ne treba', ali ne znam zbog čega je onda slala dodatno u Tuzlu taj nalaz, jer ja to nisam tražila - kazala je majka.

Tužilaštvo čeka nalaz timskog veštačenja

Novinari Klix-a kontaktirali su medicinskog veštaka Hamzu Žuju koji je vršio obdukciju stradalog mladića i koji je takođe potvrdio da je taj ceo proces završen odmah nakon te nesrećne noći.

- Sve je završeno, sve je predato tužiteljici Tužilaštva KS i oni mogu da daju sve informacije, ja ne mogu da govorim o detaljima. Kada je reč o obdukciji, ona je odmah završena, mislim da će uskoro dva meseca od tada - kazao je Žujo.

Nakon toga obratili su se i Tužilaštvu KS i upitali ih zbog čega nije gotov nalaz obdukcije s obzirom na to da medicinski veštak tvrdi da je obavio svoj deo posla, a telo mladića već dva meseca nije ukopano.

- Trenutno čekamo nalaz timskog veštačenja jer je na ovom slučaju angažovan tim veštaka. Kada bude gotov nalaz timskog veštačenja odredićemo se prema daljim merama u predmetu - rekli su nam kratko iz Tužilaštva.

Video: Policija upala u stan M.L. (50) koji se sumnjiči za ubistvo Stojanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA