Influenserka iz Tuzle kandiduje se na lokalnim izborima u BiH: Emina želi da pomogne mladima

Jahić studira međunarodne finansije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, a na Instagramu je prati preko 170.000 korisnika

  • 3
Emina Jahić

Foto: Instagram/emiinajahic

Tuzlanka Emina Jahić (21), Instagram ličnost koju na toj društvenoj mreži prati 170.000 korisnika, objavila je da će se kandidovati na nadolazećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Jahić je na Instagramu objavila da će se takmičiti za mesto većnice u Gradskom veću Tuzle te da će na izbore izaći kao kandidatkinja stranke Demokratska fronta (DF) čiji je predsednik Željko Komšić. Navela je i da se na izbornoj listi nalazi na 28. mestu.

- Kao mlada osoba, svesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema s kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnica Foruma mladih DF-a, fokus mog delovanja biće poboljšanje položaja mladih - napisala je Jahić u objavi.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Poštovani prijatelji, Želim Vas obavjestiti da sam kandidat Gradskog odbora DF Tuzla na listi za Gradsko vijeće, pod rednim brojem 28. Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih DF, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih. Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće je sticanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život. S poštovanjem, Jahić EminaОбјава коју дели Emina Jahić (@emiinajahic) дана

 

- Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a s kojim se većina susreće je stecanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i predloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu - nastavila je, prenosi Jutarnji.hr.

- Pored toga, radiću i na poboljšanju uslova života svih nas u mesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mesto za život - zaključila je.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Hola 🌹Објава коју дели Emina Jahić (@emiinajahic) дана

 

Jahić je u "o meni" delu svog Instagram profila navela da na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini studira međunarodne finansije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA