≫ 

“Paradoksalno, mogao bi da padne broj zaraženih”: Primorac o epidemiji korona virusa u Hrvatskoj

Ovaj naučnik je optimista, iako Hrvatska poslednjih dana beleži porast

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Naučnik i član saveta Vlade Hrvatske Dragan Primorac rekao je da više niko u svetu ne želi da dođe u situaciju da zatvara ekonomiju i ljude u kuće, iako još ne razumemo sve vezano za korona virus.

Primorac je u razgovoru za RTL rekao da je optimista, jer se sada zna više nego je to bilo na početku pandemije. Otkrio je da ima rezultate da je u poslednje dve nedelje bilo mnogo manje inficirane dece u školama nego što je to bio slučaj na početku školske godine, iako ta zemllja u poslednjih nekoliko dana beleži porast broja zaraženih.

Također, rekao je da nema razloga da Hrvatska bude u panici pred zimu koja dolazi, ako se održi sistem odgovornosti, samoizolacije i ljudi budu oprezni, prenosi Index.

- Ovo može da rezultira paradoksalnom situacijom u kojoj ne samo da ćemo smanjiti broj inficiranih koronavirusom, nego i one koji su zaraženi gripom - rekao je Primorac i naglasio da bi građani uz već predložene mere mere trebalo da jačaju imunitet, odnosno da povećaju unošenje vitamina D.

Takođe, on je istakao da bi građani trebalo da vežbaju, spavaju i što više vremena da provode napolju.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA