≫ 

Konatar u zatvoru napao čuvara bodežom: Sudi mu se ubistvo košarkaša Ljubomira Jovanovića

Uz upotrebu sredstava prinude odbijen napad pritvorenika

  • 1
zatvor foto: pixabay.com

Aleksandar Konatar, kome se u Višem sudu u Podgorici sudi za razbojništvo i ubistvo Ljubomira Ljuba Jovanovića, 2. oktobra je napao čuvara u prostorijama istražnog zatvora i pokušao da mu nanese povrede improvizovanim bodežom, potvrđeno je Danu iz te ustanove.

Naime, Konatar je improvizovanim predmetom napao jednog od službenika obezbeđenja dok je on vršio svoje službene obaveze, ali su njegove kolege, pravovremenom intervencijom, uz upotrebu sredstava prinude, odbili napad pritvorenika i tako sprečili nanošenje telesnih povreda službenom licu, navodi Tanjug.

Protiv Konatara je pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti, a o incidentu je obaveštena i Uprava policije-OB Danilovgrad, prenosi portal CdM.

Aleksandar Konatar je saopštio u Višem sudu da načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković pokušava da ga, kako je rekao, “satre” na svaki mogući način.

- To pokazuje i činjenica da spavam na podu u ćeliji broj šest, koja je po video-nadzorom, pa se to može odmah proveriti”, rekao je Konatar.

Konataru i Nikoli Vuletiću se trenutno sudi pred Višim sudom po optužbi da su 30. 6. 2011. godine upali u automat klub Lutrije Crne Gore na Cetinju i sa umišljajem izvršili razbojništvo, pri čemu je Konatar sa umišljajem ubio košarkaša Ljubomira Jovanovića.

Video: Novu Godinu i Božić sam slavila u ljubavnim sobama srpskog zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA