"Nije se ni ohladio, a pretresate kuću": Stric napadača iz Zagreba kaže da svi imaju oružje od rata

Stric Danijela B. kaže da je policija mogla da sačeka sa pretresom porodične kuće

  • 6
Danijel Bezuk Foto: Facebook/Danijel B

Sisačko-moslavačaka policija objavila je detalje pretresa doma i prostorija koje su koristili Danijel B., koji stoji iza suludog pohoda na Markov trg u Zagrebu.

Policije je na adresi u Kletištu pronašla dve puške s optičkim nišanima i prigušivačem i 1.169 komada razne municije. Tom prilikom su uhapsili 59-godišnjaka, Danijelovog oca.

Nakon što je policija objavila da je u kući pronađeno ilegalno vatreno oružje i puno metaka, Danijelov stric je ostao zatečen baš kao što je ostao iznenađen i hapšenjem svoga brata.

- Zvao sam bratovu ženu, dakle Danijelovu mamu, još sinoć nakon svega, pa onda i rano jutros. Pitam ju gde mi je brat. Rekla mi je da je otišao u grad i da ne zna kada će se vratiti. Brinem se jer svi smo u šoku i velikoj traumi od koje ćemo se još dugo oporavljati. Mali Danijel se nije još ni ohladio niti je dostojno pokopan i ispraćen, a porodica nema predaha da dođe k sebi. Jasno mi je da onakvo krivično delo za sobom povlači i pretres kuće, ali s obzirom na tragediju mislim da se par dana moglo pričekati. Naprosto mi je to sve nepojmljivo - kaže za Jutarnji list Mato B., stric pokojnog Danijela.

Danijelova mama zvučala je potreseno. Iz nje su, dodaje dalje, jedva reči izlazile pa mu je bilo neugodno da je dalje ispituje.

Na pitanje ko je, posle smrti bake, živeo i koristio kuću u kojoj je pronađena prva automatska puška, Mato otkriva da je ta nekretnina od bratove tašte koja je u njoj živela do svoje smrti.

- Za oružje u toj kući nisam znao. Niti me je bilo briga što brat čuva i gde. Zar nema svako nešto što mu je ostalo od rata? Za ovu domovinu se itekako krvarilo i nisu svi branitelji dobili ono što su zaslužili - zaključuje stric pokojnog Danijela o kojem selo ne prestaje da priča u superlativu uprkos krvavom zločinu koji se graniči sa terorizmom.

Video: Pucnjava ispred Vlade u Zagrebu: Ranjen policajac, napadač se ubio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ups

    13. oktobar 2020 | 11:58

    samo ne razumem zasto hrvati citaju nase novine?!toliko bolujete za srbijom?

  • Vesna

    13. oktobar 2020 | 14:28

    Što da Vam daju malo vremena ? Da sklonite i sakrije te oružje koje ilegalno posedujete? Da možete da ostvarite njegov neostvareni san možda?

  • Bravo Policijo

    13. oktobar 2020 | 15:55

    I treba da pretresaju. Za takvo oruzje nema dozvola,a kako su oni nabavili,jeli strice ti neznas. Jos samo da ti poverujemo. Cuj,svako ima. NEMA svako to zlo u kuci osim ko ima lose namere. A ustase,zenge njima treba,ali vidite kako se zlobna namera okrece. Zato dobro razmislite svi koji mrzite Srbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA