≫ 

Zagreb oborio svoj rekord u broju zaraženih: U prestonici Hrvatske više od 200 novoobolelih

I ministar zdravlja ocenio je situaciju u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću

  • 0
Hrvatska, korona virus Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Prema najnovijem preseku stanja, u poslednja 24 sata u Zagrebu je registrovano još 217 zaraženih korona virusom, što je apsolutni rekord hrvatske prestonice do sada.

Podsećamo, Hrvatska je juče postavila rekors sa 748 novozaraženih, nakon čega je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš situaciju s korona virusom opisao kao zabrinjavajuću.

Dodao je da su veća okupljanja ljudi u poslednjih mesec dana generisala neka žarišta koja su uzrokovala ovakav porast.

Kako prenose mediji, nacionalni štab i struka će što je pre moguće odrediti tzv. semafor epidemije i doneti jasne brojčane kriterijume za četiri nivoa ozbiljnosti epidemije (zelenu, žutu, narančastu i crvenu), kao i popis mera koje će slediti kad se pojedini nivo dostigne.

Trajanje samoizolacije za kontakte zaraženih osoba izjednačiće se s trajanjem izolacije za zaražene osobe, odnosno skratiće se sa 14 na 10 dana, a i dalje se lome koplja između politike i struke oko toga trebaju li kontakte zaraženih "hvatati" i slati u karantin epidemiolozi - kojih hronično manjka i kojima ne stiže pomoć koja im se obećava već mesecima - ili je u redu tu obavezu prebaciti na obolele osobe.

Video: Kon:U Srbiji se pogoršava epidemiološka situacija, posebno u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA