Britanski vojnik traži dečaka sa Igmana kom je 1995. godine dao čokoladu

Vojnik se ne seća imena deteta

  • 4
Molim da PODIJELITE POST. Dragi prijatelji, treba mi jedna pomoć. Još jedan britanski vojnik traži dječaka kojeg je...Posted by Đuldina Kurtović on Среда, 21. октобар 2020.

 

 

Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tokom rata u BiH poklonio plišanog medveda obišla je svet pre dvadesetak godina. Od tada ova devojka iz Kladnja uspela je da pomogne još dvojici vojnika da stupe u kontakt sa decom iz zemlje koje su upoznali tokom tog rata.

Ovih dana njoj se javio još jedan britanski vojnik koji traži dečaka sa Igmana, piše Avaz.ba.

- Ja sam 1993. godine upoznala vojnike u Kladnju. Mene je 2000. godine pronašao Piter Milns (Peter Millns) iz Engleske koji me pamtio iz rata. Pre dve godine javio mi se drugi britanski vojnik Entoni Miler (Antony Miller) da mu pomognem da pronađe devojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa. Priča je bila uspešna, u pronalasku devojčice pomogao mi je tada i "Dnevni avaz" - kaže Kurtović.

Nju je sada kontaktirao vojnik Piter Mur (Peter Moor) koji traži dečaka sa Igmana.

- Rekao mi je da ga je upoznao dok je dečak čuvao ovce na Igmanu. On mu je tada tražio cigaru, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se desilo - kazala je Kurtović.

Dodala je i da su fotografije dečaka sa Igmana nastale tokom 1995. godine, ali da se vojnik Piter Mur ne seća imena dečaka sa slike.

Video: Izvukli dečaka iz živog blata i sprečili tragediju: Tresao sam se, nisam mogao ništa da kažem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    21. oktobar 2020 | 20:49

    Ne javljaj se dete. Englez je to, tražiće da mu vratiš čokoladu.

  • Balkanski spijun

    21. oktobar 2020 | 21:15

    jako dirljivo :( zamisli okupator ima dusu ... ej gadijo zuta

  • Silvija

    22. oktobar 2020 | 10:38

    Ruzna slika deteta sa cigaretom i oruzjem,gde je taj vojnik od 1995 god sigurno u drugim zemljama ratovao i ovakve slike pravio Sada sedi kod kuce i seca se svoje proslosti,sta ce on njemu reci posle toliko godina,izvini sto smo ti zemlju bombardovali,izvini sto smo vam buducnost poremetili itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA