≫ 

Potresno suđenje za ubistvo Božidara: "Ležao je krvav u liftu, ona je stajala kraj njega, mirna"

Komšinica po povratku iz prodavnice zatekla momka da leži u lokvi krvi, pored kojeg je stajala optužena, govoreći mu da se probudi

  • 0
Tužna žena, plač

Foto: Pixabay

Tri svedoka saslušana su juče u podgoričkom Višem sudu, u nastavku suđenja Raziji Dacić, optuženoj da je sa umišljajem nožem ubila Božidara Vujadinovića (18). Četrdesetrogodišnja Rožajka tereti se da je tinejdžera usmrtila 28. novembra 2019. godine, u Podgorici.

Svedok Dragana Milinković ispričala je da je tog dana otišla u prodavnicu, a da je, kada se vratila iz marketa, zatekla prizor od kojeg je i danas uznemirena, prenose Vijesti.

- Počela sam da vrištim kada su se otvorila vrata lifta. Zatekla sam momka da leži u lokvi krvi, pored kojeg je bila komšinica (optužena Dacić). Govorila mu je da se probudi. Izgledala je dosta mirno. Nije vrištala i nije plakala. Pitala sam je zašto nije pozvala hitnu pomoć. Odgovorila je da ne zna broj. Utrčala sam u svoj stan i mužu rekla da odmah pozove hitnu pomoć - rekla je žena.

Svedok Srđan Milinković kazao je da je njegova supruga Dragana, vidno uznemirena, utrčala u stan, tražeči da pozove hitnu pomoć.

- Kada sam izašao iz svog stana, video sam da momak leži u lokvi krvi. Komšinica ga je držala u rukama. Bila je uznemirena i uzbuđena. Nije plakala. Govorila mu je: ‘Boki, probudi se, nemoj da mi umreš’ - ispričao je svedok.

Dodao je da je pozvao Hitnu pomoć i ispričao im o čemu se radi. Savetovali su ga, tvrdi, da se mladić okrene na bok, što je preneo Raziji Dacić i ona je tako postupila.

Objasnio je da su oni u zgradi komšije sa optuženom i rekao da nikada nije čuo svađu u njenom stanu. Božidara je, kaže, sretao u zgradi i u liftu, pa je pretpostavlajo da odlazi kod Razije.

Svedok Ljiljana Nuculović ispričala je da se poslednju godinu intenzivnije družila sa Razijom.

- Dana 28. novembra 2019. godine oko 15.30 časova, pozvala me telefonom plačućim glasom, da dođem kod nje i da požurim. Rekla mi je: ‘Božo se povredio, nagrdio se’. Ona se prema njemu ponašala kao da mu je bila majka - rekla je.

Odgovarajući na pitanja suda, navela je da je Razija bila u emotivnoj vezi sa jednim čovekom, čije ime nije htela da saopšti jer je oženjen.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo mladića, Razija je, kako tvrdi svedok, izašla iz zgrade i zatražila da je poveze u hitnu.

- Dok sam je vozila autom, vrištala je i plakala. Rekla sam joj da pozove majku tog mladića. Ona je pozvala i saopštila joj da se Božo povredio - kazala je Nuculović.

Raziju je opisala kao veselu, druželjubivu i normalnu osobu.

- Ponašala se prema Božu kao da mu je rođena majka. Tražila je da mu nađem neki posao, da zaradi neki dinar jer su njegovi roditelji u teškoj materijalnoj situaciji. Radio je kod mene i majke, neke manje fizičke poslove, jedno četiri puta. Razija mi je govorila da je Božo ponekad prespavao kod nje. Družili su se od 2016. Ona je tada bila u emotivnoj vezi sa jednim oženjenim čovekom, a mislim da je i Božo znao za tu njenu vezu... Nikad mi nije rekla da je Božo zaljubljen u nju - ispričala je.

Otac pokojnog Božidara, Milan Vujadinović kazao je “Vijestima” da želi da demantuje izjavu okrivljene koju je dala u odbrani, da je njen sin bio pijanica i narkoman.

Okrivljena Dacić tereti se da je 28. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu na Starom aerodromu ubila Vujadinovića - tako što ga je, nakon prepirke, ubola nožem u predelu grudi, nanoseći mu teške telesne povrede od kojih je preminuo.

Kako su ranije pisali mediji, Dacićeva na saslušanju nije mogla da se seti na koji način je počinila ubistvo, niti gde se tačno u stanu to dogodilo.

Prisećajući se kobnog dana, ispričala je da su se ona i Božidar probudili u njenom stanu, gde je on često boravio, i da su uz kafu popili nekoliko čašica loze. U tom trenutku dobila je poziv da oboje dođu na jedan rođendan. Ona je dala 20 evra da bi kupio rođendanski poklon, ali je on, kako tvrdi, tada počeo da viče i da histeriše, što mu, prema njenim rečima, nije bilo prvi put.

Bacio je novac i iz fioke uzeo nož. Uspela sam da mu otmem nož iz ruke i ubola sam ga negde u predelu grudi. Nakon toga je izašao ispred vrata, pao i počeo da ječi. Kada sam ga videla kako leži ispred lifta, počela sam da ga čistim krpom jer je bio krvav, a onda sam počela da čistim i pod ispred lifta, koji je sav bio umrljan krvlju. Prethodno sam pozvala jednu prijateljicu i tražila od nje da dođe kod mene jer ne znam šta sam uradila. Tog dana smo popili po četiri loze, a kako nismo ništa jeli, ceo dan sam bila prilično pod dejstvom alkohola – rekla je navodno tada tužiocu.

Video: Nastavlja se suđenje Neđeljku za ubistvo studenta Miloša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA