≫ 

Samo u Podgorici zaražena 72 nastavnika: Ministarstvo počelo da prikuplja podatke o inficiranima?

Predsednik Gradskog odbora Sindikata prosvete Slobodan Savović tvrdi da je Ministarstvo prosvete tek sada počelo da prikuplja podatke o inficiranim učiteljima

  • 0
Deca, škola, maske, učionica, igralište, nastava, razmak, odstojanje, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Institut za javno zdravlje saopštio da su u Crnoj Gori korona virusom zaražena 92 provetna radnika, Ministarstvo prosvete je počelo da prikuplja podatke o inficirnim učiteljima, tvrdi predsednik Gradskog odbora Sindikata prosvete Slobodan Savović.

Prema proceni tog sindikata, međutim, samo u Podgorici su inficirana 72 nastavnika koji su u samoizolaciji, što potvrđuje, navodi se, da su podaci Instituta proizvoljni i nepotpuni.

- Podaci sa kojima su izašali u javnost direktor Boban Mugoša i Institut za javno zdravlje o broju inficiranih i u samoizolaciji kolega prosvetnih radnika su, mislim, proizvoljni. Do juče, kada su izašli u javnost sa podatkom od 92 kolega, niko nije prikupljao o tome podatke po školama. Imam nezvanično informaciju da se tek od preksinoć Ministarstvo prosvete zainteresovalo za inficirane kolege i traži podatke o njima od uprava škola-  kazao je Savović za podgorički Dan.

Tvrdi da je Gradski odbor SPCG jedini vodio evidenciju u svrhu dokazivanja osnovne teze da tzv. kombinovani model nastave nije dobar za učenike i nastavnike, prenosi Tanjug.

-  Prema našoj evidenciji, u Podgorici su na jučerašnji dan bile 72 kolege inficirane i u samoizolaciji. Mislim da su njihovi podaci proizvoljni i ne služe ničemu. Problem kako ga mi vidimo u Gradskom odboru je u tome što smanjivanjem broja inficiranih kolega ministarstvo krije svoju nepripremljenost za ovu situaciju. Moramo analizirati sadašnja rešenja i ponovo makar uzeti u obzir naše predloge koje je vreme potvrdilo - ističe Savović.

Video: Kisić Tepavčević: Nema razloga da se zatvore škole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA