• 8

Lekar iz BiH suspendovan zbog izjave o korona virusu

, Telegraf

Kaže da je u javnost izneo samo statističke rezultate

  • 8
korona virus, koronavirus, lekar, test, testovi

Foto: Tanjug/AP

Šef epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK Erdin Alajbegović suspendovan je nakon šo je javno izneo tezu kako postoji mogućnost da je Hercegovina stekla kolektivni imunitet na korona virus.

- Ja sam samo javnosti izneo statističke rezultate, koje sam dobio i stojim iza toga. Neka neko drugi pokaže da to nije tako, jer test ne pokazuje ništa, osim genetičku sekvencu, tako da možete biti pozitivni, a da niste zaraženi korona virusom - objašnjava Alajbegović.

Ističe kako bi rezultati koje je on izneo u javnost u svim demokratskim zemljama bili povod za pokretanja javne diskusije, a ne za suspenziju kao što se njemu dogodilo.

- Ovo je pokazatelj da živimo u državi gde nema demokratije i gde ne možemo javno reći ni pitati ništa - ogorčeno je rekao Alajbegović za Klix.ba.

Dodaje kako je zastrašujuće da krizni štabovi plasiraju javnosti informacije jednosmerno, bez mogućnosti da bilo ko šta pita ili kaže.

- Smatram da je potrebno da javnost zna statističke podatke koje sam izneo. Ovo je trebalo otvoriti diskusiju i ostalih epidemiologa koji imaju i drugačije stavove i rezultate, da javnost vidi širu sliku celog stanja. Evo sada dolazi vakcina i niko javno ne govori o tome, hoće li ona biti delotvorna jer virus mutira kontinuirano i ko može reći da virus neće mutirati dok dođe vakcina, tako da ona ne bude delotvorna. To je sve ono sa čim javnost zaslužuje da bude upoznata - rekao je Alajbegović.

Ističe da je ogorčen što je suspendovan zbog teze o korona virusu, i smatra da je to poruka ostalima da svoje stavove ne iznose.

- Dobio sam otkaz ugovora o radu, ali sam već danas dobio novi ugovor po kojem neću više biti šef epidemiološke službe HNK nego doktor, što je lično degradiranje. Ali ima sud i ja se iskreno nadam da još uvek u ovoj državi ima barem malo pravde - poručuje Alajbegović najavljujući pravnu borbu protiv nadležnih.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blrs

    Nije covek rekao da nema korone vec da testovi nisu dobri. Shvatam ja vas koji ne vjerujete , al shvatite i vi da ovo nije zajebancija, znamo mi koji smo imali. Dosta vise o teorijama zavjere. Neki dan mi sumar ( lugar ) iz sela prica o koroni i vakcinama i cipovanju. Ej, sumar, 3 razreda srednje

  • Makarije

    Treba da se jave svi Lekari koji nešto znaju a javnost ne . Jednostavno , Spasite ovaj Svet !!!

  • Jova Travar

    Počelo je lagano . Sve će se doznati vrlo brzo . Drago mi je da nisu svi Lekari podlegli uticaju i labilni na 💶💱. Vama Doktore puno sreće i Hvala !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima