• 14

Mitropolit Amfilohije priključen na respirator

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane korona virusom

  • 14
Amfilohije Radović

Foto: Tanjug/AP

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije priključen je tokom dana na invazivni respirator, usled pogoršanja zdravstvenog stanja, navode iz Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

- Njegovo zdravstveno stanje se u međuvremenu pogrošalo usled upale pluća. Ipak, mi verujemo da je mitropolit jak i da će prevazići to što ga ja zadesilo. Mislima smo sa njim i molimo se za njega - navodi izvor iz Srpske pravoslavne crkve.

Podsetimo, Mitropolija je jutros saopštila da je mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije, koji se od 6. oktobra leči od koronavirusa u Kliničkom centru u Podgorici, otežano diše, ali da nije priključen na respirator.

Još je navedeno da je jutros Amfilohije disao otežano, uz bol u grudnom košu, te da su odmah urađene sve analize.

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane korona virusom.

Video: Sve tajne respiratora: Otkrivamo šta pacijentu radi mehanička ventilacija

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    "Gospode, Bože naš, koji si bogat milosrđem i mudrim promislom upravljaš našim životom, usliši našu molitvu, primi naše pokajanje za naše grehe, zaustavi novu zaraznu bolest (novu epidemiju), kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida. Ti koji si lekar duša i tela naših, podari oporavak bolesnima, podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe, našeg Milostivog Spasitelja, a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti. Blagoslovi, Gospode, ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staraju o bolesnima u njihovim domovima ili u bolnicama. Molim te Gospode sačuvaj i podaj zdravlja našem đedi

  • 7890

    Molimo se svevišnjem Bogu da mitropolitu Amfilohiju podari snagu da prebrodi ovu tešku zdravstvenu krizu. Amin.

  • Sara

    Neeeeee ne respirator tako je bilo sa vladikom Milutinom iz Valjeva,tako je bilo sa igumanom Andrejom iz Slanaca kod BG ...Svi naši stubovi nestaju...MOLIM TE BOŽE DOĐI ŠTO PRE PA KAZNI ONE KOJI NAM OVO ZLO RADE...MOLIM TE GOSPODE ...NEDAJ SE DOBRI NAŠ Oče Amfilohije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima