Tomislava zvali iz bolnice da preuzme telo majke, a on je već sahranio: "Nisam znao šta da kažem"

Porodica iz Mraclina kod Velike Gorice u Hrvatskoj dobila poziv iz bolnice da dođe da preuzme telo žene koju su već sahranili

  • 1
Eshumacija, kovceg, sahrana, pogreb Ilustracija, Foto: Shutterstock

Porodica iz Mraclina kod Velike Gorice u Hrvatskoj ostala je u šoku posle velike greške bolnice, kada im je javljeno da dođu i preuzmu telo preminule majke pošto ju je familija već sahranila.

Sada pokojna Suzana (76) je u zagrebačku bolnicu otišla 5. oktobra.

- U petak su me nazvali i rekli da je korona virus ušao na odeljenje. U subotu je lekar koji je zamenio doktorku u samoizolaciji rekao da će majku morati da testiraju na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U ponedeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla - rekao je sin pokojnice Tomislav Šipušić, javlja Dnevnik.hr.

Porodica je posle toga obavila sahranu, a ćerka preminule kaže da je već tada bilo nekih nelogičnosti.

- Prvo, na papirima koje sam pogledala, na jednome piše da je umrla 25. oktobra. u pet sati, a na drugome 26.10. u pola šest. Mene sad zanima u koje vreme i tačno od koje bolesti je moja majka preminula. U bolnici nisu imali neki razuman i normalan odgovor, rekli su da će istražiti sve i dali su nam hiljade informacija - ispričala je za Dnevnik.hr Tajana Ivanac.

Nakon sahrane, bolnica je kontaktirala Tomislava i pozvali ga da dođe preuzeti telo majke, koju je već sahranio.

- Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem - ispričao je Tomislav, kome su posle iz bolnice poručili da je došlo do zabune.

- Kako se to može desiti, zabuna, pa nije moja majka broj, ona je osoba, tada živa, a sada mrtva - kaže Tomislav.

U šoku je i ćerka pokojnice koja se pita kome će na praznik Svih svetih zapaliti sveću. Posle je organizovan sastanak sa direktorom bolnice, a tada je otkriven niz nelogičnosti u dokumentaciji. Porodica je na kraju zatražila da se organizuje iskop kako bi se videlo ko je u grobu.

- Tamo su čuli neke stvar koje nismo smeli da čujemo i zamoljeni smo da kažemo da se to u stvari ne radi, ali da će nama to omogućiti da nam bude lakše i da ne poduzimamo dalje korake. Dakle, dovedena sam da zajedno sa bratom i svastikom da identifikujem da li to moja majka leži u mrtvačnici ili ne - kaže Tajana.

Direktor bolnice i Ministarstvo zdravlja još nisu odgovorili na pitanje novinara portala “Dnevnik.hr” o ovom slučaju.

Video: U zagrebačkoj Areni u toku su pripreme za prihvat obolelih od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA