Ovo je jedini imetak velikog pastira Amfilohija - knjige i probušene cipele u koje je umetao karton

Sve što je imao, dao je narodu

  • 2
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije / Foto: Tanjug/AP

Zemni ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjeni danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Svetu zaupokojenu liturgiju koja je počela u 9 časova služi Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava.

Crnogorski režim, sada već odlazeći, početkom ove godine, preko medija bliskih tadašnjoj vlasti, činio je sve kako bi se plasirale fabrikovane afere o enormnom bogatstvu ljudi iz Mitropolije koji su neposredno uključeni u organizaciju tadašnjih akutelnih svenarodnih litija, piše In4s.net.

Zato, u ovom trenutku, valja podsetiti da je blaženopočivši Mitropolit Amfilohije od ličnog ovozemaljskog bogatstva posedovao: biblioteku sa nekoliko hiljada knjiga, koju je zaveštao manastiru Stanjevići, i preko 40 knjiga i studija čiji je autor, odežde i panagije koje je kupio ili dobio na poklon i par starih cipela sa probušenim đonovima, u koje je umetao karton da mu ne bude hladno.

Sve što je imao, dao je narodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    1. novembar 2020 | 14:01

    Slava mu. Nek mu carstvo nebesko otvori skute.

  • 5544

    1. novembar 2020 | 18:35

    Boziji covek,svetac!Hvala Ti Boze sto si nam ga podario,sto smo ga imali!I dalje ce ziveti sa nama,i uz svoj narod,na mnogaja ljeta!🙏🙏⛪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA