"Stigao je gore": Neobičan prizor na nebu iznad Podgorice uoči sahrane mitropolita Amfilohija

Mnogi su uoči sahrane primetili čudne oblake na podgoričkom nebu

  • 28
Sahrana mitropolita Amfilohija Foto: Tanjug/AP

Odlazak mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija rastužio je mnoge u Crnoj Gori, Srbiji i čitavom regionu. Na hiljade vernika, crkvenih velikodostojnika, političara i poznatih ličnosti juče se okupilo u Podgorici kako bi mitropolita ispratili na večni počinak.

Plato ispred Sabornog Hrama Hristovog vaskrsenja u čijoj kripti počiva mitropolit bio je mali da primi sve koji su želeli Amfilohiju da odaju poslednju počast.

Dok su se suzama opraštali od vladike, slušajući govore akademika Matije Bećkovića, episkopa Joanikija, mandatara Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, neki su pogledali u nebo i primetili nešto veoma neobično.

Naime, nekih sat vremena pre nego što je kovčeg sa posmrtnim ostacima mitropolita položen u kriptu na nebu iznad Podgorice oblaci su bili u obliku krsta.

Jedan korisnik društvenih mreža ovekovečio je taj trenutak i fotografiju postavio na društvene mreže.

"Stigao je gore", stoji kratko u opisu fotografije.

Video: Matija Bećković: Crna Gora sada ima svoja tri jerarha a jedan od njih je Amfilohije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    2. novembar 2020 | 17:07

    Nije slucajno Vladika odabrao bas Podgoricu da tu bude sahranjen. Juce je Podgorica najzad prestala da bude Titograd i postala Amfilograd, ili na grckom Amfilopolj, lepse zvuci

  • Pravoslavac

    2. novembar 2020 | 18:13

    Ni u jednoj monoteističkoj veri sujeverje nema tako jak odzvuk kao na ovim prostorima kod pravoslavaca, izmešati ste babe i žabe i od toga napravili nešto što veze nema sa izvornim hrišćanstvom... Uzmite pročitajte ako mi ne verujete, ne mogu da verujem u šta se pretvorilo Hristovo učenje..

  • Aca

    2. novembar 2020 | 18:10

    Nije ništa neobično, to su tragovi od aviona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA