• 14

Krivokapić predstavio novu vladu Crne Gore: Žena na čelu odbrane, funkcija i za Abazovića

, Telegraf

"Ovo je Vlada koja nije ni startovala, a najviše je kritikovana. Više se bavilo imenima, nego vizijom budućnosti Crne Gore", rekao je Krivokapić

  • 14
Zdravko Krivokapić

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić predstavio je konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore.

- Opredelio sam se da imam jednog potpredsednika i taj potpredsednik je Dritan Abazović - saopštio je Krivokapić.

On je saopštio i imena ministara: Ministarka odbrane Olivera Injac, unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, spoljnih poslova Đorđe Radulović, finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ministarstvo zdravlje predvodila bi Jelena Borovinić Bojović, za ministra ekonomskog razvoja viđen je Jakov Milatović, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Krivokapić je kazao da je razgovarao sa civilnom aktivistkinjom Jovanom Marović, ali da ona "u ovom trenutku sigurno nije" kandidat da bude budući glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU)

- Glavni pregovarač sa EU biće određen oko 15. decembra - rekao je Krivokapić.

On je rekao da je Vlada veoma kompetentna.

- Polovina vlade su doktori nauka - rekao je Krivokapić i dodao je cilj bila i racionalizacija državne uprave.

Kako je naveo, najvažnije je da nova vlada krene da radi. On je naveo i da nova vlada želi istinski da sprovodi reforme.

- Ovu vladu ne sastavlja niko osim premijera, kako je tu ustavom predviđeno. Nijedan od kandidata nije moj prijatelj, niti rođak. Zasigurno kad bi svako od nas pojedinačno sastavljao ovu Vladu sastavio bi je drugačije - poručio je Krivokapić.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rooko

    Sve strucnjak do strucnjska,ovi ce od CG napraviti najvecu zitnicu na Balkanu,za inat Srbiji.

  • DŽabe ste krečili

    Umesto da se napravi otklon od bivše vlasti ostalo je sve isto ako ne i gore. Dobitnik je jedino Abazović jer mu je porasla cena dok je DF džabe potrošio sve što je do sada stekao. Nadam se samo da ovo neće potrajati dugo.

  • Lejla

    Olivera...tvoja ljepota će svakog neprijatelja na koljena da natjera...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima