• 1

Bizarni snimak s Jadranskog mora: Talasi izbacuju penu, koje je sve više i više

, Telegraf

Poreklo pene otkriveno, u toku analize

  • 1
Vranjic, pena

Printskrin: Dalmatinski portal

More u Vranjicu kod Splita u subotu je pokrila gusta bela pena koja je tamo završila nakon što se u silosu u Severnoj luci aktivirao protivpožarni sistem, saznaje se od župana Blaženka Bobana.

Kako je župan Boban izjavio za Hinu, na terenu su sada inspektori Lučke uprave i Lučke kapetanije te inspektori Zaštite okoline.

- Za sada se utvrđuje sastav pjene, ali ne bi trebao biti ekološki opasan s obzirom da se radi o protivpožarnom sistemu koji je predviđen za gašenje požara na moru. No, ipak treba pričekati i videti šta će analize pokazati - kratko je rekao župan Boban.

I pre dve nedelje more u Vranjicu je bilo zagađeno, a pre tri meseca je bilo prekriveno velikom naftnom mrljom. Zagađenje mora nažalost Vranjičanima su postala svakodnevnica zbog kojih se boje da bi se to moglo odraziti na njihovo zdravlje.

Upravo zato građanska inicijativa 'Mesto koje hoće živeti' održala je pre dvadesetak dana protest u kojem su se minutu pre podneva svojim čamcima okupili ispred Severne luke. Istovremeno su Vranjičani izašli s transparentima na obalu odakle su poručili da im je dosta zagađenja tražeći od odgovornih da nešto poduzmu jer tim učestalim ekocidima nisu samo ugroženi oni već i žitelji Kaštelanskog zaliva.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima