≫ 

Novi detalji skandala u riječkoj bolnici: Muškarac sa Kosova rekao da će se ubiti

Kako je izvestilo Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin tzv. Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine

  • 0
Zatvor, rešetke Foto: Pixabay

Dvojici muškaraca, koji su osumnjičeni da su presekli kabal strujnog napajanja kompresora za kiseonik na jednom od kovid odeljenja u KBC u Rijeci, određen je jednomesečni istražni zatvor, javljaju hrvatski mediji.

Odluku je doneo istražni sudija Županijskog suda u Rijeci na osnovu predloga opštinskog državnog otužilaštva u Rijeci radi sprečavanja ponavljanja kažnjivog dela, navodi "Jutarnji list".

Kako je izvestilo Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin tzv. Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine.

Oni se sumnjiči da su 7. decembra između 2 sata i 3.10 sati rano ujutru, u krugu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, isekli izolaciju, a potom i više vodova električne energije. Time su, navodi ODO, prekinuli snadbevanje električnom energijom uređaja koji regulišu protok vazduha u respiratore za pacijente koji boluju od Covida-19, te su doveli u opasnost 20 pacijenata.

Kako navode hrvatski mediji, to su uradili kako bi ukrali kabele.

Novi list piše da su obojica osumnjičenih i ranije imali probleme sa zakonom, a ovaj portal nezvanično saznaje da su na ročištu izrazili žaljenje zbog ovog prekršaja. Dok su iščekivali odluku o istražnom zatvoru, 34-godišnji osumnjičeni se u jednom trenutku digao, stao je pred zid i ćutao. Navodno je stajao nekoliko minuta u tom položaju.

Prema navodima tamošnjih medija, 29-godišnji muškarac je teško primio odluku suda.

- Ne mogu da verujem. Ubiću se - navodno je kazao taj osumnjičeni.

Video: Prvi lakši pacijenti sa koronom primljeni u Arenu Zagreb

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA