Dramatične scene nevremena u Hrvatskoj: Kuće pod vodom, evakuisane porodice

Vlasti najavljuju da će sutra biti najteže, pošto se očekuje porast vodostaja

  • 6

Na području Vrgorca pod vodom su putevi, ugrožene su i kuće u selima uz delove  Bunine i Jezera, u koja se zbog velikih količina kiše sliva i voda iz izvora Žiljina u Hrvatskoj, javljaju tamošnji mediji.

Kako navodi "Index", najugruženije je selo Kokorić, iz kog može da se ode samo korišćenjem čamaca, bagera Vodoprivrede i terenskih vozila HGSS-a.

Prirodna nepogoda koja je pogodila sela tog dela Hrvatske iz dana u dan sve je veća, a najgore se, kako je rekla Iva Kuzmanić iz Hrvatskih voda, očekuje sutra, kad bi vodostaj trebalo da poraste za metar.

Na terenu su sve službe, HGSS, Stožer civilne zaštite grada Vrgorca, radnici Hrvatskih voda, Vodoprivrede, Vatrogasci vrgoračkoga DVD-a. Ljudi su nemoćni pred velikom količine vode koja je poplavila kuće. Voda je prisilila nekoliko porodica na evakuaciju iz kuća, navode hrvatski mediji.

Ogromna plima, u Istri zatvorene ulice

Niski vazdušni pritisak izazvao je ciklonsku plimu, pa je nivo mora danas na Jadranu desetak centimetara iznad normalnog, piše Dalmacija Danas.

Zbog nevremena praćenog obilnom kišom, koje je noćas ponovo pogodilo Istru, poplavljene su mnoge rive i šetališta, a zatvorene su i neke ulice, kažu u Stožeru civilne zaštite Istarske županije.

Zbog veće količine vode na putevima, za sav saobraćaj zatvorena deonica istarskog puta Baderna-Višnjan u oba smera.

Zatvoren je i državni put koji ide kroz Rovinjsko Selo, kao i nekoliko okolnih puteva u toj županiji.

Kako se navodi, hitne službe imale su pune ruke posla, a materijalna šteta tek treba da se utvrdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA