Formirana komisija koja će istraživati uzroke pada aviona na Kozari

Sportski avion srušio se u četvrtak na području Kozare, a prevozio je vakcine za lisice

  • 0
Nestali avion, Kozara Kozara / Foto: MUP RS

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović imenovao je komisiju koja će istraživati uzroke pada aviona na Kozari 10. decembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Mitrović je komisiju imenovao u skladu sa članom 108. Zakona o vazduhoplovstvu BiH, piše Blic.

- Ministar je imenovao četvoročlanu komisiju na čelu sa glavnim istražiocem Salkom Begićem povodom avionske nesreće sportskog aviona "pajper" 28 koja se 10. 12. 2020. godine dogodila na području planine Kozara. Ministarstvo će redovno izveštavati javnost o napretku istrage - navode u saopštenju.

Sportski avion srušio se u četvrtak na području Kozare, a prevozio je vakcine za lisice.

Poginuli su pilot Irina P. (31), inače majka dvoje dece i Beograđanin Ivan I. (34) operater, a njihova tela nađena su na mestu nesreće, odakle su prevezena u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci gde će sutra biti obavljena obdukcija.

Majka dvoje dece Irina P. (31), je inače državljanka Rumunije.

Policija iz Gradiške juče je uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH izvršila uviđaj na mestu pada aviona na lokalitetu Crna Lokva, ali bez komisije za istraživanje vazduhopolovnih udesa, jer nije bila formirana.

Video: Pronađena olupina nestalog aviona kod Prijedora, poginula oba člana posade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA