Prvi biskup u Hrvatskoj žrtva korona virusa: Bio je član komisije za dijalog sa SPC

Međutim, 10. decembra njegovo stanje se naglo pogoršalo zbog manjka kiseonika

  • 0
Mile Bogović Foto: Printscreen/Youtube/ Tv Loki

Biskupski ordinarijat u Gospiću saopštio je da je danas u Rijeci preminuo prvi gospićko-senjski biskup monsinjor dr Mile Bogović (81) od posledica korona virusa.

Kako javlja "Večernji list", on je preminuo u KBC Rijeka, gde je primlen na lečenje od koronavirusa.

Pošto je biskup Bogović osetio da mu je povišena telesna temperatura, 3. decembra je testiran na koronavirus, kada je ustanovljeno da je zaraženo tom infekcijom.

On je 6. decembra prebačen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Gospić u bolnicu u tom mestu na dodatne preglede zbog toga što pripada rizičnoj populaciji.

Biskup je tokom lečenja u Opštoj bolnici Gospić bio u stabilnom stanju. Međutim, 10. decembra njegovo stanje se naglo pogoršalo zbog manjka kiseonika u organizmu (hipoksije), pa je hitno prevezen vozilom Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije u KBC Rijeka, gde je preminuo.

Bogović je rođen 1939. godine u Cerovcu. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji obavljao je sledeće funkcije: predsednik Komisije HBK i BKBiH za hrvatski martirologijum, član Biskupske komisije HBK za odnose s državom, član Biskupske komisije za dijalog sa SPC, član Biskupske komisije za Hrvatski Caritas; član Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije, hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i Hrvatske unije viših redovničkih poglavarica.

Video: Prvi lakši pacijenti sa koronom primljeni u Arenu Zagreb

(Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA