SDA o rezultatima izbora u Mostaru: Koaliciji za Mostar 42 odsto glasova, HDZ-u 31 odsto

Špago ističe da je Izlaznost od 55 odsto u ovakvim vremenima dobra

  • 7
Mostar, Izbori u Mostaru Foto: Tanjug/AP

Šerif Špago, predsednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) koja danas na lokalnim izborima u Mostaru nastupila u okviru "Koalicije za Mostar 2020." kazao je da je na osnovu 28 odsto prebrojanih glasova ta koalicija osvojila 42 odsto glasova, HDZ 31 odsto, Bh. blok 11, HRS šest, a lista Ostajte ovde (Srpska lista) četiri procenta glasova.

Na konferenciji za novinare "Koalicije za Mostar 2020." Špago je rekao da se prati brojanje po biračkim mestima i unos podataka, kao i da su se u toj koaliciji nadalii da će birački odbori to brže raditi, javlja portal Klix.ba, a prenosi Tanjug.

- Možda bi mi imali najviše razloga za slavlje, mi smo realisti. Na uzorku od 15 odsto mi vodimo ubedljivo i naš Zlatko Guzin će biti gradonačelnik Mostara - kazao je nešto ranije Salem Marić iz SDA.

Izlaznost od 55 odsto je dobra u ovakvim vremenima, dodao je on.

- Rano je još govoriti o brojevima većnika, naša koalicija je prva, HDZ je drugi, Bh. blok je treći, HRS je četvrti. Realno je da probosanske stranke imaju 18 većnika - naveo je on, dodajući da veruje da će dva probosanska bloka imati većinu u budućem Gradskom veću.

Gradsko veće Grada Mostara čini 35 većnika, od toga se 22 biraju sa šest gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste.

Gradsko područje Jugozapad daje sedam većnika, Stari Grad pet, Zapad četiri, a Jug, Jugoistok i Sever po dva, dodaje Klix.

Video: Poleć, sokole... u Neretvu ispod mosta u Mostaru skakali samo najhrabriji Balkanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    20. decembar 2020 | 23:36

    Zlatko može biti samo gradonačelnik Muslimanima,a Hrvatima i Srbima sigurno neće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA