≫ 

Cetinje poziva na okupljanje za Badnji dan ispred Dvora Petrovića, organizator nepoznat

Mitropolija crnogorsko primorska je ranije danas pozvala građane da sutra ne dolaze na Cetinje

  • 4
Zastava Crna Gora Crna Gora / Foto: Pixabay.com

Nepoznati organizator ponovo poziva građane Cetinja i cele Crne Gore da se sutra okupe za Badnji dan i svaki drugi dan ispred Dvora Petrovića, kako navode, "ispod svoga neba i oko svoga Sunca".

U saopštenju, kako prenosi portal RTCG, građana Cetinja poziva se i sveštenstvo nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) na čelu sa arhiepiskopom cetinjskim i mitropolitom crnogorskim Mihailom, da osvešta badnjake i bude uz svoj narod.

Svoju, kako su naveli, neistomislenu braću i Srpsku crkvu pozivaju i mole da "bar u ove dane mira i praštanja prekinu ''rat lažnim vestima'' u kojem su i iskusni i dokazani i prekaljeni".

Srpsku crkvu optužuju da je podstrekač na, kako kažu, "krv i stradanje i zagondžija na račun tuđe krvi i štetu sopstvenog naroda".

- Zato, samosvesna i građanska Crna Goro, i sutra na Cetinje i svaki dan po Badnjemu - zajedno i ujedno - navodi se u saopštenju.

Mitropolija crnogorsko primorska je ranije danas pozvala građane da sutra ne dolaze na Cetinje s porukom da ostanu u svojim gradovima i svojim domovima, kao i da će se tradicionalno paljenje Badnjaka obaviti bez okupljanja, zbog poštovanja epidemioloških mera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rony

    5. januar 2021 | 15:53

    Zar ovima sa cetinja nije prosao badnji dan

  • nikolas

    5. januar 2021 | 18:17

    CRNOGORCA JE IZMISLIO DJIDO 1943 GODINE PO NAREDJENJU JOSKE FERDINANDA A PRE TOGA SVI U CRNOJ GORI BILI SU SRBI I U CETNICIMA !!! I MILOV OTAC JE BIO CETNIK A DJED CETNICKI VOJVODA I JUNAK !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA