≫ 

Tužilaštvo BiH o slučaju "ikona": Biće saslušani svi članovi Predsedništva BiH i ambasador u Rusiji

Biće saslušani svi koji su učestvovali u organizaciji posete Sergeja Lavrova

  • 14
Milorad Dodik Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tužilaštvo BiH će u okviru predmeta "Ikona" saslušati sva tri člana Predsedništva BiH, ambasadora BiH u Rusiji i ostale koji su učestvovali u organizaciji posete Sergeja Lavrova, piše portal Klix.ba.

Iz državnog tužilaštva su podsetili da je u cilju provera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministrice Bisere Turković, u javnosti poznatom kao predmet "Ikona", formiran je predmet u Tužilaštvu BiH, u okviru kog se vrše provere.

- U okviru navedenog predmeta sprovode se radnje i aktivnosti, kao i zahtevi i prikupljenje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, te će u okviru tog predmeta biti saslušan i ambasador BiH u Moskvi. Takođe će se saslušati i sve osobe koje su učestvovale u organizovanju ove posete, kao i sva tri člana Predsedništva BiH, zbog eventulanih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine - navodi se u odgovoru.

Da podsetimo, nakon jučerašnje izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da nijedan državni organ Ukrajine nije tražio vraćanje ikone, danas je burno reagovao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

- Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i ciničnim ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali gospodin Dodik i dalje laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahteva povratak ikone - poručio je šef ukrajinske diplomatije.

Video: Dodik: Ukrajina nije tražila ikonu, ali ja ću je vratiti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    6. januar 2021 | 14:30

    Dal‘ nije bilo ničeg autentičnog i Srpskog za pokloniti Lavrovu??? Bruka! A verujem da je podmetačina i da smo dovoljno glupi.

  • Johan

    6. januar 2021 | 14:49

    Neka nameštaljka da sruši Dodika a kao što biva može samo da ga ojača.

  • Lejla

    6. januar 2021 | 13:27

    I nebo zna, baš kao ja, da ta ikona je nečija podvala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA