Uhapšen otac koji je skupio 400.000 evra za bolesnu ženu: Policija tvrdi da je prokockao novac

Prema tvrdnjama inspektora, zloupotrebio je nešto više od 3,1 milion kuna (oko 400.000 evra) prikupljenih donacija. Veliki deo primljenog iznosa potrošio je, sumnjaju, u online kladionicama

  • 1
Hrvatska policija Hrvatska policija / Foto: Tanjug/AP

Dino Ljutić, čovek koji godinama moli građane Hrvatske da uplaćuju novac za lečenje njegove teško bolesne žene, uhapšen je zbog sumnje da je donirani novac prokockao, piše hrvatski Telegram.

Prema tvrdnjama istražitelja, zloupotrebio je nešto više od 3,1 milion kuna (oko 400.000 evra) prikupljenih donacija. Veliki deo primljenog iznosa potrošio je, sumnjaju, u online kladionicama. Dino Ljutić je istražiteljima priznao svoju zavisnost, ali tvrdi kako je na sebe potrošio samo deo novca.

Njegova supruga zaista se teško razbolela tokom trudnoće s drugim detetom, a Ljutić je od tada gotovo svakodnevno istupao s apelima za pomoć, deleći fotografije i snimke svoje dece te ispijene, izmučene žene. Prema krivičnoj prijavi, sva donirana sredstva koja je prikupio od januara 2019. do juna 2020. prebacio je na svoje privatne račune.

Ljutić je od 2018. godine počeo da se pojavljuje na društvenim mrežama i u medijima. Objašnjavajući u kakvoj se teškoj situaciji porodica zatekla, Ljutić je molio za pomoć. Svakodnevno je objavljivao statuse u kojima traži novčanu pomoć, a tužnu porodičnu priču objavili su praktično svi glavni mediji. I nakon objava Ljutić se privatno javljao novinarima tražeći da se opet objavi priča s pozivom da se uplati novac.

Sredinom decembra prošle godine, dakle nedugo pre hapšenja, Dino Ljutić javnosti se javio s novim zahtevom. Rekao je da se stanje njegove supruge pogoršalo pa je zatražio nove donacije na broj računa koji je objavio.

- Svi mi imamo želje… Najveći poklon koji možete dati nekom je vreme i uspomene jer vreme ne možete vratiti, a uspomene ostaju za ceo život. Kupiti vreme možemo na više načina. Iako bi se reklo novac ne može kupiti život, činjenica da ga može produžiti, a nekom to znači sve. Za ovaj i buduće Božiće vredi se boriti. Nastavimo krug dobrih želja - apelovao je.

Ljutić je na Fejsbuku bio aktivan i za Božić. Nakon toga nema više objava.

Međutim, istražitelji sumnjaju da je od novembra 2019. Ljutić počeo da troši donacije za vlastite potrebe te da se kocka. Otkrile su ga bankovne transakcije, odnosno prebacivanje novčanih iznosa s računa na koji su mu građani i firme uplaćivali novac.

Trag novca dalje je vodio i prema online kladionicama. Zato su istražitelji zaključili da je doveo u zabludu donatore pa su Ljutića prijavili za prevaru i pranje novca. Nakon što je krajem prošle godine uhapšen, Ljutić je negirao bilo kakve malverzacije s donacijama. Ipak, priznao je zavisnost o klađenju.

- Pola godine nakon što mi se supruga razbolela počeo sam da se kockam. Bila mi je to neka vrsta izduvnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i deca otišli da spavaju, ja sam uplaćivao novac na online kladionice - rekao je istražiteljima negirajući krivicu. Uveravao je kako je većinu sredstava ipak potrošio na potrebe porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA