Crnogorski šef diplomatije kaže da želi da "resetuje" odnose sa Srbijom

Radulović je rekao da Crna Gora i Srbija imaju odnose zasnovane na nivou sistema, što, kako je rekao, znači da bez obzira na to ko je na vlasti, čak i ako se vladajući ne slažu po svim pitanjima, Crna Gora i Srbija budu bliske i sarađuju

  • 5
Crnogorski ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović

Foto: mvp.gov.me

Crna Gora želi da resetuje odnose sa Srbijom i krene ispočetka, izjavio je danas crnogorski ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović.

Radulović je za svoju prvu posetu drugoj državi od stupanja na dužnost ministra spoljnih poslova u novoj crnogorskoj vladi izabrao Nemačku, a uoči te posete za Dojče vele kaže da Crna Gora ima „doktrinu nultog problema" sa svim susedima u regionu koji, kao region, možda i nije najzahvalniji za promovisanje takve doktrine".

- Crna Gora, iako nije snažna ekonomski ili vojno, ipak svojim primerom želi da utiče na odnose u regionu. To se odnosi i na Srbiju s kojom želimo da imamo najbolje odnose zasnovane na principu dve nezavisne zemlje, međusobnom poštovanju i zasnovane na principu nemešanja u unutrašnje stvari - rekao je Radulović.

Još važnijim od toga je, kaže, da Crna Gora i Srbija imaju odnose zasnovane na nivou sistema, što, kakoje rekao, znači da bez obzira na to ko je na vlasti, čak i ako se vladajući ne slažu po svim pitanjima, Crna Gora i Srbija budu bliske i sarađuju.

- I ja sam zato već na samom početku uputio poziv ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću da dođe u Podgoricu, a isto je i premijer (Zdravko) Krivokapić učinio i pozvao srpsku premijerku Anu Brnabić da dođe u Crnu Goru krajem ovog meseca. Mislim da su to neki znaci prijateljstva koje Crna Gora kao dobar sused pruža prema Srbiji - kaže Radulović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA