Dodik o vakcinama protiv korona virusa: "Spreman sam i da prosim za svoj narod ako treba"

Dodik je odgovorio da molba Srbiji da dodeli određenu količinu vakcina protiv korona RS ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod

  • 25
Virus Outbreak-UN-World Leaders Bosnia and Herzegovina

Foto: Tanjug/AP/UNTV

Za svoj narod spreman sam i da prosim, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik reagujući na kritike predsednika SDS Mirka Šarovića i predsednika PDP Branislava Borenovića povodom Dodikove izjave da će zamoliti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da RS dodeli deo svojih vakcina protiv korona virusa.

Šarović i Borenović su ocenili da je vlast "nesposobna za rešavanje esencijalnih problema koji muče društvo", a tu, kažu, moraju ubrojati i borbu protiv pandemije korona virusa”, kao i da je tražiti tuđu pomoć jedan od poteza "onih koji su zaista u očajnoj situaciji".

Dodik je odgovorio da molba Srbiji da dodeli određenu količinu vakcina protiv korona RS ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod.

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše izjave Šarovića i Borenovića da se, kako kažu, Republika Srpska oslanja samo na nečiju pomoć, Dodik je naglasio da se od njih ne može ništa drugo ni očekivati osim da neargumentovano kritikuju i napadaju, navodi RTRS, a prenosi Tanjug.

- Voleo bih da vidim bilo šta što su oni uradili ili učinili za Republiku Srpsku i svoj narod. Za njihovu informaciju molba za pomoć od brata i prijatelja, što Srbija jeste Srpskoj, ne znači da prosimo, a sve i da je tako, za razliku od njih ja sam za svoj narod spreman i da prosim ako treba - istakao je Dodik.

On je poručio da je za njega, kao i za celokupno rukovodstvo Srpske, zdravlje ljudi na prvom mestu i da je RS uplatila više od tri miliona evra za vakcine putem zajedničkog programa posredstvom institucija BiH, a te vakcine još ne stižu niti ima naznake kada će stići, dodavši da je sistem "Kovaks" očigledno u kolapsu.

- Mi ništa ne prosimo već molimo svoju braću da nam pomognu dok nama ne stigne prva pošiljka vakcina koju očekujemo već naredne sedmice, a u februaru očekujemo nastavak njihove isporuke - rekao je Dodik.

On je poručio građanima Republike Srpske da ne treba da brinu, da će vakcine uskoro stići u RS i da će svako ko želi biti vakcinisan.

- U svemu ovome najtužnije je da smo po ko zna koji put svedoci da pojedinim političarima, poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, ništa nije sveto, pa čak ni bolest i pandemija opasnog virusa koju koriste ili bolje reći zloupotrebljavaju u nesuvisla politička prepucavanja - konstatovao je Dodik.

Video: Dodik pušten na kućno lečenje: Kad su mi rekli da mi pale sveće, znao sam da je ozbiljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja PFC

    19. januar 2021 | 23:42

    Neces ti prositi ali zato taj narod tvoj odavno prosi zbog tebe i tebi slicnim.

  • Iđeee

    19. januar 2021 | 23:35

    Dotle si nas i doveo, do prosjačkog štapa !

  • On

    19. januar 2021 | 23:31

    Dobice te ,mi smo jedan indentican narod.Uvek smo tu za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA