Hrvatska planira relaksaciju mera: "Epidemiološko stanje zadovoljavajuće, istražujemo smrt dečaka"

- To je jedna od najtužnijih vesti od početka globalne pa pandemije, zatražio sam istragu - rekao je ministar zdravlja Vili Baroš

  • 1
Hrvatska, korona virus, Zagreb Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, ministri, članovi Stožera i HZJZ-a održali su višesatni sastanak na kojem se razgovaralo o daljem postupanju s merama donesenim u cilju sprečavanja korona virusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu za medije o merama. Takođe je potvrdio da su razgovarali o merama i rekao kako su analizirali svetsku, evropsku i hrvatsku situaciju.

- Saglasili smo se da je naše stanje epidemiološko zadovoljavajuće, što nam dozvoljava razmišljanje o relaksaciji, iako Europa razmatra dodatno zatvaranje. Budite sigurni da ćemo detaljno analizirati sve ove elemente. Dogovorili smo da ćemo u sledeću nedelju još evaluirati određene stvari. Svi resori su dobili svoje zadatke, te ćemo iduće nedelje doneti primerene mere. Pojavile su se i neke nove varijante virusa pa i to moramo uzeti u obzir - kazao je.

Povodom smrti 11-godišnjeg dečaka rekao je da je naložio istragu.

- To je jedna od najtužnijih vesti od početka globalne pa pandemije, jutros sam saznao i ovom prilikom izražavam saučešće. Zatražio sam istragu. Dečak je bio pozitivan na novi koronavirus i najverovatnije preminuo od multisistemske upalne reakcije koje je u njegovoj dobi moguće. Nažalost, neretko ovo završava najtežim ishodom. Moram naglasiti da se ne možemo tvrditi da je ovo istina. Do sada ne mogu reći da je bilo ikakvih propusta - kazao je Beroš o smrti dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    24. januar 2021 | 16:54

    Шта!? Хрвати први! Не, не, не може !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA